TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ikaalisten tanssileiri (Tanssija1 2004-01-15 8:42)

Parinvaihdosta kursseilla-opettajan asenne

Virago
2004-01-22 11:41

Elisa: "En tiedä, miten Aaltoset tekevät sen, mutta heidän tanssitunneillaan ei ole mitään rajoituksia eikä parinvaihtopakkoa, ja silti 99,9 prosenttia ihmisistä vaihtaa paria, täysin vapaaehtoisesti."

Niin juuri, miten ne sen tekee?

Minulla on ollut onni saada tanssin alkeisopetus Aaltosten kursseilla, parin vaihto kursseilla on luonnollista, luulin että sitä tapaa käytetään ihan yleisesti. Menin sitten kerran tanssileirille Tampereella. Ohjelmassa ilmoitettiin että meille voit tulla ilman omaa paria koska paria vaihdetaan koko ajan. Paikalle oli tullut pariskuntia mutta myös yksin tulleita sekä miehiä että naisia. Alkoi ensimmäinen tunti, opettaja laittoi tangoa soimaan ja kehotti miehiä hakemaan parin. Kappale loppui, opettaja kysyi "Haluaako joku vaihtaa paria?" Kukaan ei halunnut. Ensimmäisessä satunnaisessa parinmuodostuksessa oli kolme naista jäänyt parittomaksi. Opettaja totesi "Jaahas, meillä on taas tämä ylimääräisten naisten ongelma!"

Jokin aika sitten satuin taas Aaltosten kurssille. Ensimmäisen pariutumisen jälkeen jäi parittomaksi ainakin kolmekymmentä naista. Jäivätkö opettajat päivittelemään "ylimääräisten naisten ongelmaa"? Ei, vaan opettaja totesi jotenkin tähän tapaan "Nyt teillä pojat onkin hieno tilanne kun tyttöjä on näin paljon, teillä on mahdollisuus harjoitella monen eri tytön kanssa, VAIHTO."

Onko vaikea arvata kummalla kurssilla tytöillä oli parempi mieli.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu