TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mustelmista ja muista kolhuista (Päivi 2004-01-17 23:23)

Askellus ja tanssin tulkinta

Päivi
2004-01-20 23:57

"(Tangoa) Voi tanssia myös lähtien jaloista, ja usein niin tehdäänkin. Tulos ei kuitenkaan ole yhtä tangomainen."

Eri mieltä. Jos voima lähtee takimmaisesta jalasta, niin tango on herkkua! Viittaan äskeiseen kirjoitukseeni http://www.tanssi.net/keskustelu/43/44131.html#t

"1) paino vaihtuu jalalle vasta kun jalka on siirretty"
"Tämä on täysin mahdollista ja kovassa tungoksessa joskus jopa hyvä idea. Tanssinopettajat joihin olen törmännyt eivät tästä tyylistä kuitenkaan pidä"

En ymmärrä...

Tanssinopettajat eivät tosin varmaankaan pidä siitä, että ensin ujutetaan jalka jonnekin esim. daamin jalkojen väliin niin, että jalalla on jo hieman painoa (=sitä ei pysyisi esim. irrottamaan lattiasta liikuttamatta ylävartaloa takaisinpäin), ja sen jälkeen hilataan vartalo kokonaan sen jalan päälle.
Tällaisen liikkumistavan kuvauksena sinä ehkä näet tuon lauseen?
Minä taas luen sen niin, että etummaisella (=siirretyllä) jalalla ei ole yhtään painoa (se ei välttämättä edes koske maahan) ennenkuin paino siirtyy kokonaan kerralla etummaiselle jalalle näin:
Takimmainen jalka pysyy koko liikkeen tukijalkana. Vartalo lähtee liikkeelle (lähtee se vartalon liike nyt sitten siitä tukijalasta, ajatuksesta, taikka mistä), askelta ottava jalka ojentuu pikkuhiljaa ottamaan askelta (mutta jalkaa ei lasketa maahan, koskettaa se sitä voi), ja kun oikea hetki on, tukijalan ponnistuksella paino siirretään kokonaan kerralla etummaiselle jalalle, niin, että etummainen jalka "liukuu" vielä hiukan eteenpäin, ja vartalo siirtyy samalla vauhdilla kokonaan jalan päälle (eikä siis esim. etummaisen jalan voimalla).

Kirjoittajan avainsanat: askeltekniikka, tukijalka, ponnistus, vieminen, vienti, seuraaminen, askel, painonsiirto, astuminen, kontakti, tanssikontakti, pressi, askelpituus, aloittelijat, aloittelijalle, liikkumistekniikka

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu