TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mustelmista ja muista kolhuista (Tapani 2004-01-18 14:41)

Vahva tekninen pohja antaa vapauden tulkita

Pia M
2004-01-20 8:24

...aivan. Siis olen tätä mieltä. Kun perusta on vahva, pystyy soveltamaan ja luomaan uutta.

Realiteetti lavoilla kuitenkin on, että melko harvaa seuratanssijaa oikeasti kiinnostaa hieroa tekniikkaansa vimpan päälle. Enkä ihan heti keksi yhtään argumenttia jolla sitä voisi turakaiselta ruveta edellyttämäänkään. Seuratanssi on vapaa-ajan viettoa ihmisen oman kehon ja lahjakkuuden ehdoilla.

Eri asia ollaan sitten me friikit, joita rehellisesti kiinnostaa askel- ja vartalotekniikka, tai yleensä ottaen oman tanssitaidon hiominen ja kehittäminen.

Onhan se suotavaa että pohjalla on edes jonkinlainen tekninen taito. Taas tänäkin syksynä kolmea alkeisryhmää aloitelleena täytyy kuitenkin sanoa, että peruskansalaisen tekninen osaaminen on sitä tasoa että "askel vasemmalla jalalla eteen" -komento tuottaa lukemattomia erilaisia variaatioita, enkä nyt tarkoita mitään painonsiirtoja.

Pointti on, että ennen askeltekniikkaan paneutumista pitäisi tanssijalle luoda edellytykset tekniikan oppimiselle: tasapainon, nopeuden, koordinaatiokyvyn ym. kehittäminen. Ei ollenkaan kaikilla lavatanssijoillakaan ole nämä asiat hallussa, ja kuitenkin pitäisi olla edes jotenkin jotta varsinainen askeltekniikka tai kehon tekniikka alkaisi sujua. Jo pelkästään oman kehon hahmottaminen suhteessa ympäröivään tilaan tekee monille aika tiukkaa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu