TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mustelmista ja muista kolhuista (Päivi 2004-01-17 23:23)

Askellus ja tanssin tulkinta

Tapani
2004-01-19 17:17

Eli toisin sanoen kehon liike on tasainen, askelista huolimatta. Mm-m.

Kehon liike ei tietenkään ole välttämättä tasainen. Mutta tavallaan kyllä. Tanssiessa esimerkiksi tangoa olennaista on, että siirretään kehoa. Jalat tulevat kyllä perässä. Voi tanssia myös lähtien jaloista, ja usein niin tehdäänkin. Tulos ei kuitenkaan ole yhtä tangomainen.

1) paino vaihtuu jalalle vasta kun jalka on siirretty

Tämä on täysin mahdollista ja kovassa tungoksessa joskus jopa hyvä idea. Tanssinopettajat joihin olen törmännyt eivät tästä tyylistä kuitenkaan pidä, mistä tämä keskustelu liikkeelle lähtikin.

Käytännössä tässä asiassa ei millään voida olla mustavalkoisia ja todeta että aina, kaikkien tanssien osalta askelet otetaan samalla tavalla. Toisten tanssien karaktääriin kuuluu tietty jälkitahtisuus, toisissa ollaan hyvin täsmällisiä. Useimmiten on kyse koulukunta-asioista, joista on loppujen lopuksi turha taittaa peistä koska se ei johda mihinkään.

Pois se minusta että väittäisin tämän yhden tavan astua olevan ainoa oikea totuus ja sopivan kaikkiin tansseihin. Mutta vaikka onkin olemassa erilaisia koulukuntia ja tyylejä, jotkut tyylit tuppaavat toimimaan paremmin sekä näyttävän ja tuntuvan paremmilta kuin toiset.

Lisäksi kannattaa pitää mielessä tyylin ja virheen ero. Virhe on jotain, mitä teet koska et pysty tekemään kyseistä asiaa toisin. Tyyli on jotain minkä teet tahallasi.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu