TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ikaalisten tanssileiri (Talvikki 2004-01-15 9:04)

Miksei miehet lähde tanssikurssille?

Tuulikki
2004-01-15 20:59

Luulen, että eräs syy, miksi miehet eivät uskaltaudu tanssikursseille, on itsensä nolaamisen pelko. Miehillä on tarve hallita tilanne kuin tilanne. He kokevat tanssikurssit enemmän naisten maailmaksi, että (miesten suusta kuultua) naiset ovat notkeampia ja oppivat yleensä helpommin askeleet ja vartalon käytön. Miehet kokevat olevansa puupökkelöitä, eivätkä kuitenkaan opi mitään. He pelkäävät tulevansa nolatuiksi, kun naiset oppivat helposti ja heillä kestää jo perusaskeleen oppiminen kauan. Mies ei olekaan tilanteen herra ja olo on epämukava.

Tämähän ei tietenkään päde kaikkiin miehiin. Ainakaan niihin, jotka kaikesta huolimatta ovat tanssikurssille uskaltautuneet. Onhan miesten (kuin naistenkin) oppimisnopeudessa ja rytmitajussa ym. suuria eroja.

En kyllä kadehdi miesten osaa. Askelten lisäksi on osattava viedä naista oikealla tavalla ja kuunnella musiikkia jopa tulkiten sitä. Puhumattakaan kaikesta siitä, mitä kursseilla vuosien mittaan opetetaan. Onneksi mies ei ensimmäiselle kurssille mennessään tiedä, mitä kaikkea pitää oppia. Eikä kaikkien tarvitse opetella huipputanssijoiksi. Monelle riittää perustanssitaito. Pääasiahan on, että tanssiminen on mukavaa. Mutta kurssien myötä tulee usein jano oppia aina vain lisää. Lajia harrastamattomat eivät tietenkään ymmärrä, miksi vuodesta toiseen käydään kursseilla. Minulta on moni lajia harrastamaton (ja perustanssitaidonkin omaava) kysynyt, että ettekö te nyt vielä osaa tanssia, kun aina siellä kursseilla käytte. Tähän voi mainita vertailuksi monta muuta harrastusta, jossa koskaan ei tule liian taitavaksi, vaan aina voi oppia uutta.

Huonosta itsetunnosta kärsivien miesten olisi hyvä tietää, että parasta itsetunnon kohotusta on se, kun tanssikursseilla on oppinut niin hyvän tanssitaidon, että naiset ovat kilvan hakemassa ja kehuvat. Jo tämän vuoksi kannattaa lähteä tanssikurssille! Näitä miehiä ei enää mikään pidä poissa tansseista ;)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu