TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ikaalisten tanssileiri (Talvikki 2004-01-15 9:04)

Miten sain miehen.....

Marcos
2004-01-15 18:26

Pimu: "Mieheni sai siis mennä turvallisesti tutun naisen (ei vaimon) kanssa harjoittelmaan tanssia. Siitä mieheni innostui tavattomasti - ja nauttii nykyään juuri siitä, että pääsee "kokeilemaan" muita naisia."

Osasit motivoida miestäsi. Tämä on uskoakseni hyvä vetonaula pariutuneen miehen kohdalla.

Vaikka varmaan monesta miehestä on kivaa tanssia välillä oman kullan kanssa, voi se osasta miehiä myös tuntua tarpeettomalta. Jos pitää olla lähekkäin, voihan sitä halailla kotonakin. Mutta jos lisätään soppaan uusia ihmisiä, liikunnan iloa, jännitystä, eksotiikkaa, melkeinpä erotiikkaakin, mies voi innostua. Pääsee, jopa ihan kehoitetaan, "käymään vieraissa" harmittomalla ja rakentavalla tavalla, saamaan iloisia virikkeitä toisilta ihmisiltä. Sovitaan vaikka että puolet illasta tanssitaan oman kanssa ja toinen puoli muiden. No, aina tulee tietysti muistaa, että tämäkään vetonaula ei tepsi kaikkiin. Naisten seura ei kiinnosta tai tanssi liikuntana ei sytytä.

Mitä pariutumattomiin miehiin tulee, tilanne on vähän toinen. Naisten seura tietenkin kiinnostaa, mutta eikö ole luonnollista, että siitä yli, mistä aita on matalin. Jos on korkea aita, eikä sen takana kuitenkaan ruoho ole kovin mehevää eikä kukista monikaan poimittavissa, eikö katse käänny matalaan aitaan ja sen takana viheriöivään niittyyn ja niityn kukkasiin?

Miehellä on tietysti monta tapaa reagoida. Yksi ottaa tanssin vain tanssina, harrastuksena, naistuttavuudet tulevat muualta (ja mies saa joka tapauksessa harrastuksestaan monenlaista iloa, nautintoa, kuntoa, kavereita ym, ei lainkaan huono reagointitapa tämäkään). Toinen harrastaa ja kurssittaa itseään parantaakseen mahdollisuuksiaan niiden harvahkojen potentiaalisten poimittavien osalta. Eipä joillekin etelän lavoille ihan vähäisin taidoin kehtaa tullakaan, tanssitettavatkin osaavat vaatia jonkintasoista osaamista. Nämä kahden lajin hemmot (pariutuneiden lisäksi) täyttävät tanssikurssit, varsinkin täällä etelässä, pohjoisessa ilmeisesti aidat ovat matalampia ja kurssittautumiseenkaan ei ole vastaavaa painetta.

Kolmas reagointitapa on siirtyä kokonaan ravintoloiden maailmaan, siellä ei se aitakaan ole kovin korkea... Ja se neljäs on kai siirtyminen ei-tanssillisiin paikkoihin, vaikka pubeihin tai sitten nettiin.

Onko sitten käytännössä jotain tehtävissä pariutumattomien miesten (kursseille/tanssilavoille suuntautuvan) tanssi-aktiivisuuden lisäämiseksi? En kykene tuohon vastaamaan, ehkä aidan madaltamiseksi voidaan tehdä jotain, ruohon ja kukkien osalta ei niinkään... Ainoa mitä kykenen sanomaan on pari kannustavaa sanaa: Sen sijaan, että katselisi varjokuvien leikkiä TV:n tai monitorin lasisella pinnalla, on joka tapauksessa äärettömästi hienompaa ja palkitsevampaa pidellä likellään jotakin lämmintä, joka on luuta, lihaa ja verta, joka liikkuu kansassi, puhuu kanssasi, ajattelee ja tuntee, niinkuin sinäkin. On sinun kaltaisesi, vertaisesi ja läheisesi hetken aikaa.

Karumpi ilmaisu: "Kun sohvaperuna jää katsomaan kiekkoa, tosimies lähtee tansseihin."

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu