TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ikaalisten tanssileiri (Talvikki 2004-01-15 9:04)

Parinvaihdosta kursseilla

Hambi
2004-01-15 18:01

Kannatan parinvaihtoa, mutta sopivan vaihtamistiheyden löytäminen on usein aika ongelmallista. Uuden parin kanssa kestää aina jonkin aikaa löytää se yhteinen tanssirytmi, jona aikana uuden oppiminen ei ole kovin tehokasta. Valitettavaa on, että sen yhteisen rytmin löytyminen ei riipu ollenkaan niin paljon parin tanssitaidosta kuin voisi aluksi luulla. En juuri vie uusina harjoiteltavia kuvioita, jos edes perusaskel ei oikein tunnu yhdessä sujuvan. Kun onnistumisen edellytykset kuvioilta tuntuvat puuttuvan, niin suurin osa ajasta tulee vain etsittyä sitä yhteistä rytmiä. Lavoilla yhteisen rytmin syntymiseen on mennyt yleensä 1/2-3/4 setin ensimmäisestä kappaleesta. Varmaankin sopiva vaihtoväli olisi silloin yhden kappaleen välein, jotta jäisi edes sen viimeisen osan verran aikaa tehokkaimmalle harjoitukselle. Säännöllisen kurssin aikana yhteinen tanssi tietysti löytyy kaikkien kanssa aina vain nopeammin, kun on jo aikaisemmin tutustuttu, mutta pitkähkö tutustuminen saattaisi siirtää kyseisen persoonan tanssityylin muistiin pikavaihtoja nopeammin.

Parinvaihdoista huolimatta ja oman parin puuttuessa viemisen hienouksiin en ole juuri päässyt paneutumaan. Sekä sylitanssien että irto-otteisten viemiseen harjaantuminen on ollut hidasta, koska jostakin syystä olen kokenut korkeaksi kynnyksen vaatia tuntematon antamaan rehellistä palautetta siitä, että missä ne pahimmat puutteet ovat. Alkeiskurssilla parin edellytykset palautteen antamiseen saattavat tietysti puuttua. Nyt kyllä olisi varmasti hyvä hankkia treenipari, jolta olisi helppo kysyä palautetta ja jonka kanssa voisi hioa myös pikkuseikkoja.

Parinvaihdosta käytiin keskustelua lokakuussa. Esitin silloin erään esimerkin toimivasta parinvaihdosta. (Toisessa virkkeessä pariton ei kerro, onko kurssille tultu parin kanssa vai ilman!) Lisäksi esimerkiksi Lunalla oli hyvä kirjoitus .

Ja vielä sellainen kommentti, että ei voi olla miesten vika, jos tämä laji ei heitä kiinnosta yhtä paljon kuin naisia. Miehet ja naiset ovat erilaisia ja ovat myös massoja tarkasteltuna kiinnostuneita eri asioista. Tanssimaan saa toki houkutella, mutta jos ei kiinnosta niin sitten ei kiinnosta. En muista alkeiskursseilla kovin usein tanssimisesta nauttineeni, koska stressiä aiheuttavia asioita oli loppujen lopuksi aika monta (outo ihminen omalla henkilökohtaisella alueella, mistä löytyy tahdin ensimmäinen isku ja kaiken huippuna henkilökohtaiset suoriutumispaineet). Jos tähän olisi vielä lisätty oppimisen hitautta sättivä ja hoputtava tanssipari, niin olisin saattanut jättää harjoittelun sikseen. Tanssimisen aloitin, kun kyllästyin lasin kallisteluun yökerhoissa. Diskotanssista en löytänyt mistään opetusta, joten opettajaksi löytyi sitten alkoholi. Nopein liikkein uskaltauduin tanssimaan reippaassa nousuhumalassa ja hitaat liikkeet löytyivät sitten sieltä tuopin pohjalta.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu