TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ikaalisten tanssileiri (Tanssija1 2004-01-15 8:42)

Parinvaihdosta kursseilla

Tapani
2004-01-15 13:50

Näinhän voi toki olla, mutta arvelisin ennemminkin selittävän tekijän olevan juuri se, että nuo paria vaihtamattomat kertaavat ja treenaavat, osa parinvaihtajista ei, koska ei ole sopivaa kaveria. Osalla on, mutta olisiko niin, että innokkaimpia treenaajia ovat ne, jotka eivät pariaan kierrätä. Lisäksi olisi kiinnostavaa tietää, perustuuko Tommin arvio parin tanssitaidosta vain silmien havaintoon, vai onko hän myös asian todennut tanssimalla omien (naispuolisten) kurssilaistensa kanssa. Silmien havainto on vain puolet tanssista (jos edes sitä), kehon tuntemus on ainakin toinen puoli.

Asiaa. Juuttuminen omaan pariin on minusta kaikkein vaarallisinta tanssijoille jotka ovat hyviä, tai ainakin näyttäviä. Silloin alkaa herkästi itsekritiikki pettää, sillä jos tanssija tietää itsensä hyväksi mutta tanssi ei toimi itseä kokemattomamman tanssijan kanssa niin vika pannaan herkästi sen toisen osapuolen piikkiin, koska hänhän on huonompi. Palautetta viennin ja seuraamisen heikkouksista toisinsanoen tulee, mutta sitä ei enää huomioida, koska kyseinen tanssija mielestään osaa asian kun kerran oman parin kanssa homma toimii mainiosti.

Usein tätä näkee naisissa (ja ehkä miehissä?), jotka ovat onnistuneet saamaan itselleen itseään huomattavasti kokeneemmän parin. Kehitys on nopeaa, tanssi näyttää hyvältä, mutta muitten kanssa ei toimikaan niin mainiosti. Ja sellaisessa tilanteessa on hyvin inhimillistä luulla itseään hyväksi tanssijaksi ja pistää tanssin toimimattomuus muitten kanssa heidän vähäisten taitojensa syyksi, mikä tekee myöhemmästä kehityksestä hidasta.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu