TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ikaalisten tanssileiri (Talvikki 2004-01-15 9:04)

Kuvioiden opetus

Pia M
2004-01-15 13:27

...olen tehnyt usein sellaisen havainnon, että mistähän johtuu, että kilpatanssiseuroissa opetaan näitä tanssien peruskuvioita vähän eritavalla, kuin näissä lavatanssiseuroissa.

No tähän on helppo vastata.

Kilpatanssi on eri asia kuin seuratanssi / lavatanssi, siitä se johtuu!

Kilpatanssikuviot, tekniikka ym. on kansainvälisellä tasolla vakioitu. Kilpatanssia olisi äärimmäisen vaikea arvostella, jos ei olisi olemassa kiveen hakattua vakiointia.

Seuratanssissa sen sijaan ei ole, eikä tarvitsekaan olla, vakioitua Ainoaa Oikeaa Totuutta. Nykyaikainen seuratanssin opetus antaa mahdollisuuden variointiin, omaan tulkintaan ja omaan tyyliin. Opetuksessa pyritään antamaan oppilaalle perusvalmiudet oman tanssitaidon kehittämiseen, ei tiukkoja normeja joiden mukaan on ehdottomasti mentävä.

Varjele sentään, jos lavatansseissa alettaisiin ohjata vastaavaan vartalon käyttöön kuin kilpatansseissa! Jivekurssin seniori-ikäiset vasta-alkajat luovuttaisivat varmasti ensimmäisenä, muttei perus-seuratanssijan fysiikka muutenkaan taipuisi kaikkiin niihin vemputuksiin.

Kilpatanssiopetuksessa hyvää on perustekniikan hiominen ja askelluksen saaminen täsmälliseksi. Toisaalta epäilen, että moni seuratanssia harrastava ei jaksaisi innostua puolen tunnin perusaskellustreenistä.

Eroa on ja pitääkin olla, kun eri asioista kerran puhutaan. Molemmat ovat hyviä juttuja kuitenkin :-)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu