TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ikaalisten tanssileiri (Tanssija1 2004-01-15 8:42)

Parinvaihdosta kursseilla

Elisa
2004-01-15 12:06

Mielestäni olisi tanssikurssin järjestäjän homma katsoa, että ei tule kohtuuttoman suurta määrää jompaakumpaa sukupuolta parittomana.

Miten kurssin järjestäjä sitten tekee sen? Rajoituksilla ("Nyt on naiskiintiö täynnä, sori mutta ei enää naisia sisälle...") vai muilla keinoin?

En tiedä, miten Aaltoset tekevät sen, mutta heidän tanssitunneillaan ei ole mitään rajoituksia eikä parinvaihtopakkoa, ja silti 99,9 prosenttia ihmisistä vaihtaa paria, täysin vapaaehtoisesti. Ja usein sattuu vieläpä niin, että naisia ja miehiä on yhtä paljon! Esim. joillekin lattaritunneille tulevat naiset ja miehet omilta tahoiltaan, sopimatta keskenään mitään, ja tunnin alussa vain huomataan, että onkin tasaparit.

Tietysti aina kauden alussa on enemmän naisia kuin miehiä. Luulen, että siihen on syynä se, että naisella täytyy usein olla tyttökaveri mukana, kun hän menee jonnekin, eli hän houkuttelee jonkun mukaansa. Mutta ajan myötä tämä alun perinkin haluttomampi tyttökaveri sitten keskeyttää, ja jäljelle jää vain se toinen, joka oikeasti haluaa oppia tanssimaan. Siinä vaiheessa naisten ja miesten tasapaino saavutetaan.

Parinvaihdon onnistuminen on käsittääkseni jonkinlainen asennekysymys. Kun kaikki pitävät itsestään selvänä sitä, että paria vaihdetaan, sitä myös vaihdetaan. Ja kun sekä naiset että miehet, niin sinkut kuin parillisetkin, pääsevät aina tanssimaan monenlaisten tanssijoiden kanssa, tunnelma on hauska. Hyvä kierre jatkuu niin, että ihmiset tulevat tunneille, paitsi oppimaan, myös ihan vain viihtymään, tanssimaan ja pitämään hauskaa.

Kerran kuulin erään miehen sanovan Valon eteisessä: "Minusta täällä on hauskempaa kuin oikeissa tansseissa".

Tuntuu kauhealta lukea tuollaisesta naisten syyllistämisestä (toisaalla tässä säikeessä) ja jatkuvasta miespulasta kursseilla. Ehkä tanssikurssien järjestäjien kannattaisi käydä ottamassa oppia niistä kouluista, joissa homma toimii. Täytyyhän niitä olla muitakin kuin Aaltoset. Kertokaa te muutkin, joilla on hyviä kokemuksia, mistä ne on saatu ja miten siellä kurssilla on toimittu.

Kirjoittajan avainsanat: tanssikurssi, parinvaihto

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu