TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ikaalisten tanssileiri (Tanssija1 2004-01-15 8:42)

Parinvaihdosta kursseilla

Pia M
2004-01-15 10:16

Parinvaihto on OK, mutta jos joskus saisin oman parin mukaan pitäisin tiukasti omanani. Pitäisi olla hyväksyttyä toimia niin. Ei tällä tasan käy muutkaan asiat.

No peruste parin pitämiseen omana ei kai kuitenkaan ole se että täällä ei tasan käy muutkaan asiat?

Jos kurssilla on suurinpiirtein tasaparit, minä mieluummin vaihdan paria vaikka olisin oman parin kanssa tullutkin. Mielestäni vaihtamalla oppii enemmän. Jos tanssii ja opettelee vain yhden kanssa, oppi on yksipuolista. Ja jos käy sillä tavalla, että molemmat oppivat toistansa virheet ja alkavat olettaa että ne ovatkin se oikea tapa, niin sittenhän oppi ei ole mennyt perille ollenkaan.

Vaihtamalla huomaa nopeasti, kuka tekee väärin. Jos vaihtaessa jokaisen parin kanssa tuntuu menevän pieleen, niin vika on omassa tekemisessä - ja jos taas pieleenmeno korjaantuu paria vaihtamalla niin sitten se on se toinen kun tekee hassusti. Vältytään vakiparien tyypilliseltä kinastelulta siitä, että "sä teet aina väärin". Muilta pareilta voi myös oppia jotakin jonka voi sitten näyttää omalle parilleen: kato kokeillaas näin, tää tuntui musta hyvältä... vakiparien suhteen tämmöisestä tulee usein riita "ai enkö mä sun mielestä osaa tätä yhtä hyvin kuin toi..."

Jos parin vaihtoon oppii heti alusta, säästyy monelta turhalta riidalta harjoituksissa!

Ja kuka on sanonut, että parittoman naisen tulee kierrossa olla tekemättä mitään silloin kun miestä ei osu kohdalle? Silloin voi opetella liikeratoja, askellusta, askelten rytmitystä, jalkatekniikkaa, vartalon käyttöä, miljoonaa sellaista asiaa joita voi opetella ilman pariakin! Uuusavuttomuutta tanssinopettelussa minusta sellainen, että seisotaan kädet suorina ja naama happamana jos joutuu odottamaan paria....

Jos on sellainen kurssi jossa naisia on puolet enemmän kuin miehiä, on tietenkin hienoa jos on se oma pari. Mutta sekin on tosiaan pois niiltä muilta naisilta. Mielestäni olisi tanssikurssin järjestäjän homma katsoa, että ei tule kohtuuttoman suurta määrää jompaakumpaa sukupuolta parittomana. Ei pitäisi järjestää kurssia vain "rahat-pois" mentaliteetilla vaan myös pyrkiä siihen että kurssilaiset saavat oikeasti rahoilleen vastinetta. Kun on suurinpiirtein sama määrä miehiä ja naisia, voivat halukkaat sitten myös pitää oman parinsa koska vapaita miehiä/naisia riittää kuitenkin muillekin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu