TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Comets esittelee toimintaansa "avoimienovienpäivänään" (Päivi 2004-01-12 17:53)

Ikaalisten tanssileiri

Tuulikki
2004-01-13 11:48

Humppis jo ehti paljastaa minun olleen paikalla, joten voin myös kertoa muutaman sanan kokemuksistani.

Perjantaina Arstilan Timo luennoi fuskusta ja foksista. Lauantaiaamuna samaa aihetta jatkettiin tehden myös muutamia harjoituksia. Timo esitti asian niin, että maallikkokin ymmärsi hyvin. Hän kertoi ja havainnollisti, millaisia musiikkeja tanssitaan foksina (ja fuskuna) ja miten ne tunnistaa. Hän kertoi myös, millaiseen musiikkiin käy paremmin fusku ja millaiseen foksi. Tärkeää on myös huomata, koska musiikki vaihtuu toisenlaiseksi kappaleen sisällä ja ilmentää se tanssissa jollain tavalla. Näitä tapoja sitten vähän kävimme läpi ja harjoittelimme. Kiitos, Timo, oli mielenkiintoista.

Uskaltauduimme osallistumaan Jukan ja Helin konkarisalsaan, kun päättelimme (samoin, kuin Jukka ja Helikin), ettei paikalla ollut paljon konkaritason salsaajia. Osuimme tässä oikeaan. Kertasimme hieman perustaa ja kävimme läpi kolme kuviota, jotka yhdistettiin toisiinsa. Suurimmalla osalla porukasta homma meni täysin räpellykseksi. Lähes kaikki oppivat kyllä kuviot jotenkin, mutta se ei näyttänyt yhtään salsalta, vaan lähinnä juoksemiselta. Enkä tarkoita, etten itse kuuluisi tuohon joukkoon :(

Sulo ja Hannele opettivat jatkotason sambaa. Naisia oli paljon miehiin verrattuna ja moni pari ei halunnut vaihtaa paria. Opettelimme lähinnä perusaskeleita ja yhden kuviosarjan.

Jarmon ja Raijan konkaribuggissa harjoittelimme, miten tanssi pidetään hallinnassa nopeassa buggissa. Porukkaa oli vähän liikaa pienelle lattialle, joten etenemään ei paljon päässyt. Minäkin sain aika tällin jonkun kyynerpäästä korvan yläpuolelle. Vieläkin se kohta on ihan arka.

Lauantain iltabileissä oli paljon porukkaa, muitakin, kuin leiriläisiä. Perjantai-iltana oli mielestäni aika väljää, kun paikalla ei leiriläisten lisäksi ollut paljon muita.

Sunnuntaina Keijon konkaritason cha cha:ssa ja rumbassa keskityimme siihen, että saadaan tanssi näyttämään lattaritansseilta, eikä kävelyltä (tai laahustamiselta) musiikin tahtiin.

Jarmon ja Raijan jatkobuggissa harjoittelimme lähinnä naisen keinoja musiikin tulkintaan. Naisella on kansainvälisten sääntöjen mukaan kolme luvallista keinoa näyttää breikit buggissa. Täydellisiä pysähdyksiä ei saa tehdä.

Lassen ja Liisan musiikkiluennolla opettelimme kuuntelemaan musiikkia. Harjoittelimme käytännössä rytmiin tanssimista. Askeleet eivät olleet pääasia, kunhan tanssii rytmiin.

Olen viikonlopun antiin erittäin tyytyväinen. Valmentajat olivat ammattitaitoisia ja olivat kivasti ottaneet tunnin aiheeksi sopivan pienen aiheen.

Moitteena on salien pieni koko ja huono ilmanvaihto. Osa lattioista oli niin nihkeitä, että piti laittaa sukat kenkien päälle. Myös parittomien naisten suuri määrä haittaa ainakin heidän oppimistaan. Samalla siitä joutuvat kärsimään myös muut naiset, kun joutuu olemaan välillä ilman paria, vaikka sellaisen kanssa on paikalle tullut.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu