TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Comets esittelee toimintaansa "avoimienovienpäivänään" (Päivi 2004-01-12 17:53)

Ikaalisten tanssileiri

Humppis
2004-01-12 21:58

No, tässä yksi näkökulma leiristä:

Perjantain opetuksellisesta annista en osaa sanoa mitään, koska ehdimme paikalle vasta klo 20:n jälkeen.

Iltabileisiin sensijaan kyllä jo osallistuimme. Alkuun oli peräti mahtavasti tilaa käytössä, mutta se riemu ei ollut pitkäaikainen. ”Oikeat” kylpylävieraat ja kantaväestö valtasivat pian parketin, Sitten tungettiin ja tuupittiin. Leiriläisten n. 150 hengen osuus jäi vielä sinä iltana vähäiseksi.

Pinssiläisistä vain Tuulikin ja Jussin kanssa uudistettiin tuttavuutta parketillakin.

Kasvotuttua väkeä oli paljon paikalla, mutta kontaktit jäivät vähiin.

Lauantain ohjelmasta oli meille sopivimpina tullut valituiksi Buggin jatkotaso (Jarmo ja Raija) ensimmäisenä ja Slowarien jatkotaso (Keijo Ruuskanen) toisena aamupäivän lajina.

Ensinmainitussa lajissa oli johtavana ajatuksena linjassa eteneminen. Lavakäyttöä ajatellen ihan sopivaa, mutta liian pienessä tilassa ei oikein toiminut. Lisäongelman aiheutti se, mikä usein ennenkin on tökkinyt: Kaikki eivät kykene oikein hahmottamaan tasoaan, joten opetuksen idea kuivuu pahasti kokoon, kun joudutaankin juuttumaan alkeistason juttuihin ja liike pysähtyy epätasaisen osaamisen vuoksi kaiken aikaa.

Slowareissa oli jo homma paremmin hanskassa -jo aiheenkin johdosta. Siinä opeteltiin erilaisia rytmityksiä hitaaseen musiikkiin niiden tavanomaisten Foxin askellusten asemesta. Lisäksi kiinnitettiin erityinen huomio vartalon käyttöön, millä saatiin askeleelle sisältöä muuten yli jäävän ajan täytteeksi. Tulee jäntevyyttä, näyttävyyttä, imua ja tunnetta ihan eri tavalla.

Iltapäivä alkoi konkariryhmän Wanhalla tangolla, joka vietiin läpi Wanhan ravintolan parketilla Tahvanaisen Jussin johdolla. Taas oli liikaa väkeä, ja parketti sitäpaitsi aivan liian liukas säämisköille. Bleyerit taas vain jalkaan ja silti lipsui.

Ahtaudesta oli tuolla varsinkin (muualla kyllä sama juttu) ongelmana se, että opettajasta usein näki vain pään. Opettelepa siinä sitten askellus! Menihän tuosta sentään jotakin kaaliin ja ehkä selkäytimeenkin.

Viimeisenä sitten painuttiin alimpaan kerrokseen Salsan alkeisiin. Kolmasti olen tätä aiemmin yrittänyt sitä vuosien varrella opetella eri paikoissa -heikolla menestyksellä. Nyt tehtiin niin perusteellisesti, että pakko oli oppia! Nyt tosin opeteltiin perusaskeleen lisäksi vain kolmen kuvion sarja. Keijo veti tuon osuuden. Siinä Areena-salissa oli sitäpaitsi -kerrankin- kunnolla tilaa. Vaikutti siltä, että vain yksi naisista ei oppinut. (Miehet kiersivät sen tunnin aikana kuuteen kertaan koko joukon lyhyin vaihdoin.)

Lauantain iltabileisiin ehdittiin päivällisen, saunan ja uinnin jälkeen vasta puoli kymmeneltä, jolloin lattia oli jo täynnä. Tanssittava oli usein montakin kappaletta peräkkäin pöytien välissä käytävillä ja matolla.

Molempina iltoina soitti ainakin minulle tuntematon Trio Grande (suomalainen ja kaksi venäläistä). Musiikki ihan kohtalaista. Perjantain väliaikalevyt olivat mitä sattui eivätkä lainkaan pareittain. Nyt sentään tuli pareina. Parketti oli alkuun nahkea, mutta sitten levisi valkea jauhe seinustalta koko lattian leveydelle, ja pito muuttui satunnaiseksi.

Sunnuntaina sitten piti huoneet luovuttaa jo kahdeltatoista, joten osallistuimme vain kahteen jatkotason Buggiin, joissa paneuduttiin tulkintaan, breikkeihin ja nopeaan tekniikkaan. Tai olisi pitänyt. Taas oli puolet porukasta väärän tason tunneilla! Kierrätyskin meni miten sattui, joten sorruimme sitten mekin osan ajasta tanssimaan keskenämme. Jokseenkin puolet porukasta teki sunnuntaina niin jo alusta asti.

Kiitokset taas Tuulikille ja Jussille siitä, että väkisin vietävien (ja viejien) lomassa tuli vastaan ilmavaakin menoa välillä.

Molempina aamuina oli yhteiset avaukset ja verryttelyt koko leiriläisjoukolle Maininki-salissa.

Ruoka oli hyvää, ja sitä oli aivan liikaa ;) Vasta ostin torstaina uudet tanssipöksyt ja jo lauantai-iltana alkoi ahistaa.

Paasikon Lassen ja Koivuniemen Liisan musiikintulkintaopit jäivät nyt sitten saamatta, kun oli lähdettävä hakemaan Lohjalta asti sinne perjantaina hoitoon viety poika taas kyytiin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu