TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ehdotus käyttöliittymästä (Tapani 2003-12-11 15:01)

Ehdotus käyttöliittymästä

Tapani
2003-12-11 15:01

Nyt kun Matti on alkanut toteuttaa näitä eri aihealueita niin otsikon eteen on ilmestynyt artikkelin aihealueen nimi lihavoituna. Tämä on muuten hyvä mutta se saa artikkelipuun näyttämään sotkuiselta kun itse otsikko hyppii paikasta toiseen eikä sisenny kauniisti kuten ennen. Lisäksi se muutenkin vie huomiota itse otsikosta. Mutta toisaalta olisi hyvä että aihealueen näkisi jatkossakin yhdellä vilkaisulla jotta voi helposti jättää lukematta aiheita jotka eivät kiinnosta.

Ratkaisuna tähän ehdottaisin, että sanan sijaan aihealue näytettäisiin pienenä värikoodipallona tai mahdollisesti pienellä ikonilla otsikon edessä. Tällöin otsikon paikka ei vaihtelisi ja samalla aihealue voitaisiin helposti ilmaista jokaisen artikkelin edessä eikä vain aihealueen vaihtokohdissa kuten nyt. Haittapuolena luonnollisesti olisi se, että uudet tulokkaat voisivat alussa kummastella koodeja jos he eivät olisi lukeneet ohjeita, mutta kun he yrittäisivät lähettää artikkelia kysyäkseen asiasta he viimeistäänkin silloin huomaisivat että heidän on valittava aihealue ja luonnollisesti ne samat koodit olisivat esillä siellä artikkelinlähetyslomakkeessa aihealueiden vieressä :)

Pieni ikoni olisi tietysti parempi värisokeiden ihmisten varalta, mutta kuvat toisaalta syövät vähän kaistaa. Tai sitten voisi harkita aihealueiden merkitsemistä jollain kirjaimella tai erikoismerkillä, mahdollisesti yhdistettynä väriin.

Mitä mieltä olette?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu