TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Onko helpommin ja vaikeammin tanssittavia kappaleita? (tanssiasiaa) (Josef 2003-11-13 13:07)

Parin kuuntelu

Palomita
2003-11-19 9:24

Aivan uskomattoman antoisa oli eräs oppitunti, jossa keskityttiin argentinotangon vienti/seuraamiskäytäntöön. Siis siihen oikeaan, eikä siihen mikä meillä Suomessa on mentaliteetti.

Puuttumatta nyt hirveän tarkasti asentoihin ymsk. niin erona oli a) naisen vastuu oman positionsa säilyttämisestä (rintamasuunta, vartalon keskiviivat kohdakkain) mieheen nähden, jolloin vienti onnistuu jopa ilman vartalokontaktia ja b) vastavuoroinen parin kuunteleminen, jolloin miehen vastuulle jää tarkkailla onko nainen valmis seuraavaan kuvioon. Jos mies havaitsee että naisen paino on vasemmalla jalalla, hän ei voi viedä naista kuvioon joka edellyttää askelen ottamista ensin vasemmalla.

En oikein ymmärrä tuota " mikä meillä Suomessa on mentaliteetti" tekstiä, olen tanssinut argoa useamman suomalaisen(kin) kurssilla ja kaikki ovat kyllä opettaneet vientiä/seuraamista kuten yllä kuvattu. Mutta ehkä mulle on vain sattunut hyvät opettajat :-). Kaikki argentinon tärkeitä perusasoita, jotka vaativat paljon harjoittelua (ainakin minulta ovat vaatineet).

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu