TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Onko helpommin ja vaikeammin tanssittavia kappaleita? (tanssiasiaa) (Josef 2003-11-13 13:07)

Parin kuuntelu

Pia M
2003-11-18 22:39

Kyse ei ole siitä, että nainen VEISI, vaan siitä, että myös mies kuuntelee naista.

Aivan uskomattoman antoisa oli eräs oppitunti, jossa keskityttiin argentinotangon vienti/seuraamiskäytäntöön. Siis siihen oikeaan, eikä siihen mikä meillä Suomessa on mentaliteetti.

Puuttumatta nyt hirveän tarkasti asentoihin ymsk. niin erona oli a) naisen vastuu oman positionsa säilyttämisestä (rintamasuunta, vartalon keskiviivat kohdakkain) mieheen nähden, jolloin vienti onnistuu jopa ilman vartalokontaktia ja b) vastavuoroinen parin kuunteleminen, jolloin miehen vastuulle jää tarkkailla onko nainen valmis seuraavaan kuvioon. Jos mies havaitsee että naisen paino on vasemmalla jalalla, hän ei voi viedä naista kuvioon joka edellyttää askelen ottamista ensin vasemmalla.

Tuon tunnin perusteella voin allekirjoittaa monien kokemuksen siitä, kuinka argentinotango saattaa niellä parin niin että muut tanssit eivät kiinnosta. Parin on helppo vajota toisiinsa. Tuollainen vise (vienti + seuraaminen) todella auttaa keskittymään nimenomaan siihen kumppaniin... ah jos parin jostain saisin, ja aikaa... niin kyllä minäkin... *huoh*

Kirjoittajan avainsanat: tango argentiinalainen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu