TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Aloittelevan miehen kymmenen käskyä (Sir 2003-11-06 12:36)

Viennistä

Päivi
2003-11-06 18:42

"Lähitansseissa käsi ei pidä olla liivin hakasilla,"

Henkilökohtaisesti koen miellyttävimmäksi "otteen", jossa miehen peukalo on suurinpiirtein hakasten päällä (jos hakaset ovat selkäpuolella;) ja etusormi kulkee siinä juuri liivin alareunan alla. Tämä asento ei kisko selkääni notkolle, vaikkei mies olisi vielä oppinut lähellekiskomisen ja paikaallaanpitämisen eroa.

"vaan se lasketaan alemmas daamin selkään ylhäältä alaspäin (ei alhaalta ylöspäin)."

Kumpaa tällä tarkoitat: sitä että käden pressi suuntautuu ylhäältä alaspäin vai että kämmen on alempana kuin kyynärpää?

"Mutta sormet pidetään poissa takapuolen läheisyydestä. (Tästä joskus keskusteltiin; tarkistin ammattitaitoiselta tanssinopettajalta, että miehen oikea käsi saa mennä daamin selän pystysuuntaisen keskilinjan yli.)"

Mitä näillä asioilla on tekemistä keskenään? Vai mihin sana "Tästä" viittaa?

"Ei kyllä kannata kehottaa hellään otteeseen vaan ennemmin hellään vientiin."

Daamin huomiointi tapahtuu siten, että mies vie vartalolla(*, ei käsillä. Tällöin daami tietää ajoissa mitä tapahtuu ja näin vienti voi olla hyvinkin voimakasta olematta silti yhtään repivää.

*) Vartalovienti irtitansseissa = Esim. jos mies haluaa daamin tulevan kohti, hän tekee viennin (astuen kenties askelen taaksepäin ja) siirtäen koko painonsa taakse, kiskomatta daamia käsillä, eli kädet pysyvät periaatteessa koko ajan saman verran koukistettuna (ei siis löysinä) (kun daami sitten on lähellä, käsi pitää tietysti vähän taivuttaa, mutta ei viennin aikana).

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen, tanssiasento, tanssiote, pressi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu