TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mikä merkitys on rytmitajulla? (Kesäheinä 2003-10-03 12:30)

Naisen vietävyys... Illuusiotako?!

Jussi
2003-10-08 1:26

Tämä nyt tuli vastauksena tuohon Pia M:n artikkeliin, mutta koskee kyllä enempi koko siitä auennutta säiettä!! Ihan yhtähyvin olisin halunnut kirjoittaa Päivin jutun alle (ehkä hiukan eri tavalla) Tai vähän liian kevyt anyway samoja asioita kumminkin! Päivi tosin tiivistää ja yritän itse selittää :) *painottaen kohtaa yritän*

Titari: Johtuneekohan naisten raskas vietävyys siitä, että joillakin heistä on myös taipumusta viedä, no eihän siitä mitään tule jos nainen vie toiseen suuntaan ja mies toiseen, kyllä illasta silloin tulee tosi rasks.

Naisen vietävyys tai sen raskaus on suhteellinen ja subjektiivinen :/ Titarin kuvailemassa tilanteessa mielestäni daami on "arvaava" eli hän ennakoi viennin, kuvittelee että mies haluaa hänen menevän ao. suuntaan ao. nopeudella! Mielestäni hiukan hankala korjata vientitapaa muuttamallakaan, joutuu kovasti jarruttelemaan, mikä taas rikkoo oman tanssirytmin!

Krisse Minäkin olen saanut joskus moitteita liiallisesta seuraamisherkkyydestä, joka ymmärtääkseni on taas vähän eri asia kuin tuo keveys.
Hyvä pointti tuo keveys, mikäli kyseessä on fysiologiset ominaisuudet kuten motoriikka, koordinaatio jne. (siis ei paino)!! En lainanut sinua tähän kohtaan tuosta asiasta, vaan enempi seuraamisherkkyydestä!
Mielestäni kun puhutaan herkästä seuraamisesta, on syytä erottaa perustanssi erikseen! Perustanssissa, vasen-oikea käännös, ohitus jne. herkkä seuraaminen = hyvä arvaus (eli askel maahan ennen tai yhtäaikaa kun mies)!! Mikäli tanssissa käytetää epäsäännöllisiä askelluksia tai vaikeampia "koukeroita" ei arvaaminen enää onnistu ja termi "seuraamisherkkyys" saa eri merkityksen!!

trickster toisaalta aina oikein jaksa tai uskalla lähteä mukaan liikkeeseen.
Kamu Onko siis niin, että jos daami "haraa" vastaan, ei ole syytä enää miehekkäästi lisätä voimaa vientiin vaan päinvastoin rauhoittaa tanssia?
Oikeastaan tämä vaihtoehto on miehen kannalta mielekkäämpi, daami ei yritä arvata mitä seuraavaksi tulee. Tilanteen voi aika helposti korjata aikaistamalla vientiä :) On kuitenkin harmillista ja rajoittaa mielestäni tanssimistani. Käytännösshän se tarkoittaa, että joudun rikkomaan luontaisen oman tanssirytmini saadakseni daamin tanssimaan haluamallani tavalla!!

JTH Kevyesti vietävät ovat mielestäni hyviä lukemaan vientiä ja reagoivat siihen nopeasti ilman viivettä. Raskaammin vietävät voivat olla ihan yhtä hyviä lukemaan vientiä, mutta reagoivat siihen hieman viiveellä, jolloin miehelle syntyy tunne raskaasta viennistä.
JTH kirjoittaa asiaa! Kevyesti vietävä ja hyvä lukemaan vientiä... hmm... Todella vaikeasti määriteltävä, haluan kuitenkin yrittää?
En keskity nyt niinkään siihen paljon puhuttuun "pakettiin" (enkä näinollen vasteeseenkaan) Tiivistän asiaa pariin muuhun seikkaan
a) Tanssin liike on voitava pysäyttää lähes mihin kohtaan tahansa niin että daami jää seisomaan omille jaloilleen halliten oman painopisteensä!!
b)Daami laskee jalkansa lattiaan vasta miehen jalan jälkeen

Siinä on varmaankin sen kuuluisan "paketin" lisäksi ne paria asiaa mitkä tekevät tanssista miellyttävää!

Mikäli tuo b-kohta sitten menee hiukan pieleen eli daami viivästyttää oman askeleen ottamista aavistuksen liikaa ... on seurauksena helposti "raskaus" **OOPS virnistää ilkikurisesti ja toivoo muitten ymmärtävän ettei sillä tavalla tule raskaaksi**

Toisin muotoiltuna. Daami tanssi aavistuksen omaisesti jälkirytmiin, kuitenkin niin vähän, ettei riko miehen omaa luontaista tanssirytmiä. Mikäli "jälkirytmi" on liian suuri, tuntuu miehestä vienti raskaalta!

Teknisesti ottaen, jos nainen laskee jalan lattiaan ennen miestä, hän ennakoi! Mikäli hän tekee sen pahasti eturytmissä, hän alkaa viemään tahtomattaan! Mikäli askel tapahtuu yhtäaikaa tai hiukan jälkeen, on se useimpien miesten mielestä miellyttävintä! Mikäli askel jää pahasti jälkirytmiin, tapahtuu jälleen viemistä! Edellä olevassa vieminen on yhtä kuin miehen oman tanssirytmin rikkomista, on se sitten ennakoimista tai hitautta!! Näissä pohdinnoissa sivuutan tuon naisen vartaloviennin kokonaan (tai vartalosta seuraamisen), sitä voi sitten pohtia erikseen ;) sekottaa vain selkeän asian *virnistää itsekkin tietäen että tästä vielä kirjoitellaan*

Hitaudesta tai jälkirytmistä, miten vaan. Aloittelevalla ja taitavalla tanssijalla voi kummallakin esiintyä sama asia, mutta eri merkityksessä. Taitavan tanssijan "hitaus" ei johdu taitamattomuudesta, vaan tarkoituksellisuudesta! Kysymys on vielä äärimmäisen herkästä hetkestä, pieni liiaallinen hitaus saa keijukaisen muuttumaan ronsuksi!

Pia M Teknisesti ottaen on erittäin tärkeää, että naisen ylävartalon paketti on napakka (kädet ei spagettia), ja että nainen seisoo omilla jaloillaan. Vietävänä oleminen ei tarkoita miehen varassa olemista, vaan sitä että liikkuu kyllä itse omilla jaloillaan, mutta ilman omaa tahtoäa!

Hyvin mietitty Pia M. Mikäli ohjenuorana pidetään ajatusta. Naisen tärkein tehtävä tanssissa on haitata mahdollisimman vähän miehen tanssimista eli rikkoa miehen omaa tanssirytmiä

HarriK Ensinnäkin väittäisin tanssimisen hakevan kompromissia molempien luontaisista tanssimistyyleistä.

Just niin!! Ja kun kummankaan ei tarvitse tehdä tanssillista kompromissia, lopputuloksena on tanssikemiaa mitä kaikki haemme!! tai kuten asia tuolla muualla esitettiin

Pia MMutta tanssi on hienoimmillaan pientä viettelyä koko ajan, kehojen kieltä, joka on sitä selkeämpää mitä vilpittömämmin siihen leikkiin lähtee. Kaksi tanssia ja pois, hyvän tanssijan kanssa pienoinen sanaton rakkaustarina josta jää hyvä mieli eikä lisävaateita.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu