TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mikä merkitys on rytmitajulla? (Josef 2003-10-03 12:03)

Hitaan valssin rytmi

Ripe
2003-10-07 13:46

Pahoittelen, että selostus oli puutteellinen. Selityksen perusteella ei todellakaan pysty tanssimaan, ellei tiedä tanssista enempää. Ajattelin vain kertoa joistakin rytmin kannalta tärkeistä asioista, enkä käydä läpi koko tapahtumaa.

Siis se puuttuva kolmonen: vapaa jalka siirretään sen jalan viereen, jolla astuttiin kakkonen. Ilmaisu "ei mitään" oli tarkoitettu kuvaamaan sitä, ettei askelta oteta mihinkään, eikä painoakaan siirretä kokonaan sille jalalle, ennenkuin seuraavan tahdin alussa. Siis ainoa liike, jonka pari tekee, on ylöspäin. No, ei tämä ihan pidä paikkaansa, kakkosen liike ei nimittäin ole vielä ihan loppu, vaan nousu jalalle jatkuu vielä. Juuri tämä "viivyttely" askelten loppuun viemisessä tekee hitaasta valssista niin viehättävän ja liitelevän tanssin.

Hmmm... olispas vaikea selittää, en kadehdi tanssin opettajia.

Sitten vielä kuvioista. Yksinkertaisimmillaan toistettavaan kuviosarjaan kuluu 6 tahtia. Oikea käännös kaksi tahtia, vaihtoaskel yksi tahti, vasen käännös kaksi tahtia ja vaihtoaskel yksi tahti. Nyt ollaan taas valmiina toistamaan kuviosarja. Tanssipalvelimelta ja muista lähteistä löytyy lisää kuvio-ohjeita.

Kirjoittajan avainsanat: hidas valssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu