TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Swingtanssit! Tänään mennään kädenali! (Ope 2003-08-14 13:39)

Sosiaalilindystä

Päivi
2003-08-20 20:44

Janne Koponen: "Eli ihmiset ihan oikeasti pyrkivät opettelemaan myöskin sellaista tanssia, missä kaikkea mahdollista voisi tanssia kenen tahansa kanssa. "

Jitterbug: "Tuo kuvaa aika hyvin lindy hoppia parhaimmillaan"

Emäntä: "Niinmuttakun Janne vissiin tarkoitti että lidyhopparit haluavat oppia myös seura (sosiaali) tansseja. Eihän Lindyä voi tanssia kenen kanssa tahansa! Ensin tarttee osata lindyä."

Minä ymmärsin Jannen sanoman näin: "Eli (ainakin) lindyihmiset ihan oikeasti pyrkivät opettelemaan myöskin sellaista (lindytyyppistä)(?) tanssia, missä kaikkea mahdollista [?? tyylejäkö vai kuvioita vai molempia?] voisi tanssia kenen tahansa kanssa, ei pelkästään oman parin tai samaa kurssia käyneiden kanssa.." Janne tarkentanee ajatustaan?
Minun tulkintani asiasta (lindyleirin sosiaalitanssiryhmän suuruuden perusteella) on että lindyhopparimiehet haluavat oppia viemään selkeästi sellaisiakin juttuja, joita daami ei ole opetellut, ja lindyhopparinaiset haluavat oppia oikean tyylin (=kontaktin) kuunnella miehen viestejä ja reagoida niihin (eikä vain arvailla).
...Ottamatta kantaa siihen haluavatko lindyhopparit oppia muita (siis huom. "muita", ei "myös"!) seuratanssilajeja vai ei, kyse kun oli LINDYN sosiaalitanssiryhmästä...

Lindy on siitä hieman hankalampi "pystymetsäläiselle" (joka osaa jotain muuta kädenalitanssia), kuin muut kädenalitanssit ja niiden mixaaminen, että kuviot ovat yleensä kahdeksan iskun mittaisia, kun muissa (jive, fusku, boogie + välimuodot) ne ovat yleensä kuuden iskun mittaisia. Mutta hyvä seuraaja selviää tästäkin hyvän lindyviejän käsissä.

Emäntä: "Meitä eivät hakeneet edes helpoille hitaille, keskenämme sitten yritimme vaihtoaskelta taapertaa pitkin salin reunoja."

Saapihan sitä lindyä tanssia omankin tasoisten kanssa, ei pidä ottaa niin kirjaimellisesti sitä Humphreyn "omaa "tasoa" ei saa hakea" -ratkaisua... ;-) Vaan totta se on, että se on mukavampaahan tanssi on hiukan itseä parempien kanssa... Ja kun niitä on paikalla, niin tottakai sitä mieluummin sitten niiden kanssa yrittää päästä...
Tässä onkin oma ikuinen dilemmani: Oman tasoiset ei kelpaa ja parempiani ei uskalla hakea... :(
Tässä kohtaa astuu persoonallisuusasiat kehiin: mukavaa oman tasoista (ja kokemattomampaakin) on tietysti kiva hakea ja mukavaa itseä parempaa taasen uskaltaa hakea...

Puutunko nyt vielä tähänkin (pilkunviilausta):
Emäntä: "Uskon kyllä että lindy on swingtanssia parhaimmillaan, eipä silti."

Jos halusit kommentoida tuolla Jitterbugin sanoja, ainakaan hän ei mielestäni missään vaiheessa kirjoittanut, että "lindy on swingtanssia parhaimmillaan" (vaikka saattaakin olla sitä mieltä), vaan että "toimiva sosiaalilindy on lindyä parhaimmillaan". :) Mutta se siitä pilkunviilauksesta! :)

Että tällaista tajunnanvirtaa tällä kertaa. Koittakaa kestää...

Kirjoittajan avainsanat: lindy hop, swing-tanssit, haku, aloittelija

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu