TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Swingtanssit! Tänään mennään kädenali! (Ope 2003-08-14 13:39)

Leirien iltabileistä, lindystä

Päivi
2003-08-20 20:17

Ketjun jatkeena:

Humphrey: "Se mitä leirin illanvieton aikana soitetaan jakaa myös mielipiteitä - jotkut haluaisivat vain swingiä ja toiset taas lavatyyliin kaikkea mahdollista. Itse kyllä lindyleireistä kyseen ollen toivon ennenkaikkea paljon lindyyn soveltuvaa musiikkia - sitä pääsee muutoin niin harvoin tanssimaan esim. lavaolosuhteissa, joissa ehkä joskus sopivaa musiikkiakin tulisi, mutta se lindyä osaava pari varsin usein jää löytymättä - tai ei tiedä kuka osaa ja kuka ei."

Mielestäni leirien parasta antia on juuri iltabileet! Erityisen hohdokkaina on muistissa ensimmäisten (boogie-)leirien bileet, jolloin tuntui että vain taivas (ja jalkojen kestäminen) on kattona! Iltabileissä on mahdollista käytännössä kokeilla niitä taitoja, joita on tunneilla opetettu (ja kokeilla/kokea montaa uutta, vahingossa syntyvää juttua). Missäs niitä kokeilisi, jos bileissä soitettaisiin kaikkea mahdollista ja väliin mahdutettaisiin muutama kappale jonka tahdissa leirin teematanssia voi tanssia.
Ei lindyleirilläkään swingmusiikkiin tarvitse välttämättä lindyä tanssia, vaan voi tanssiskennella sitä kädenalitanssia mitä osaa ja koittaa sitten siihen soveltaa lindystailia ja lindykuvioita. Ja välillä voi sitten (parin suostumuksella) vaikka foksata jotkut lindybiisit.
Ja hyviä (itseään parempia) hoppareita katselemalla ja samalla musiikkia kuuntelemalla alkaa vasta sisäistää lindyn henkeä! Sitä ei voi oppia tunneilla.

Kirjoittajan avainsanat: lindy hop, boogie woogie, tanssinopetus, aloittelija, tanssileiri, leiri, harjoittelu

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu