TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Volyymit aisoihin, laatua laatumusiikkiin (S.M. 2003-08-11 13:52)

Volyymit aisoihin, selittely jatkuu

S.M.
2003-08-19 13:08

Näköjään käynnistin keskustelun, joka johti asiattomuuksiin nimenomaan melun eikä musiikin puolesta! Kokemukseni on, että jos kaiuttimet ovat korkealla, vähempikin ääni kantaa koko tanssilattialle tanssijoiden päiden yli. Jos kaiuttimet ovat lattialla, ääni hukkuu kaiuttimia lähimpänä olevien tanssijoiden joukkoon jolloin on huudatettava kovaa, että kuuluu koko saliin. Eli ääni etenee jossain määrin näkyvän valon tavoin - sanokoon koulufysiikan kirja mitä tahansa.

Esimerkiksi 16.8 Riutanharjussa Charlies soitti tosi monipuolisesti, erityiskiitokset rytmikkäistä masurkoista. Mutta pöydät tärisivät ja sisäelimet hyllyivät lavan toisellakin puolella kahvitiskin edessä. Keskustelu lattialla mahdotonta. Miksi ihmeessä hyvän orkesterin pitää panna hyvään musiikkiin tykkimäistä basson pauketta? Moni muu tanssija oli sama mieltä, mutta tyypillisesti suomalainen ei anna palautetta. Minä uskalsin ottaa puheeksi järjestysmiesten kanssa, jotka lupasivat puuttua asiaan, tosin epäillen ettei orkesteri heitä kuuntele. Volyymiin ei kuitenkaan tullut mitään havaittavaa muutosta.

Orkesterin perusammattitaitoa on erottaa, onko kyseessä aikuisten selväpäisten sisälavatanssipaikka vai murkkuikäisten kännipäisten rock-konsertti taivasalla, ja säätää volyymi sen mukaan. Ei luulisi olevan kovin vaikeaa???

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu