TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Volyymit aisoihin, laatua laatumusiikkiin (S.M. 2003-08-11 13:52)

Desibelit...

Pia M
2003-08-15 9:00

Desibelimittari... hmm nostalgiaa! Muistuu mieleeni tiskijukka-ajat 15 vuotta sitten, aikana ennen CD-levyjä. Techincsin loistavat idioottivarmat soittimet, savuiset piippuhyllyt (ei tietoakaan henkilökunnan passiivisen tupakoinnin riskeistä)... Toisessa soittokopin nurkassa joku hemmo kinuaa Uriah Heepin Easy Livingiä ja toisessa tupeerattu rouva toivoo Reijo Taipaleen Tähdet meren yllä. Aah kultaisia aikoja :-)

Mutta se desibelimittari joka siellä baarin yläpuolella vilkutteli punaista valoaan suoraan kohti levynsoittajan näköä! Jos punainen ei palanut, ei DJ kuullut musiikkia itse ollenkaan. Ja entä sitten ne baarimestarit jotka alkoivat paiskoa jääpaloilla, jos musa kuului baariin liian lujaa! Millaista vuorovaikutustaitoa!

*huokaa*

Kuuloni on testattu ja erinomaiseksi todettu ihan hiljan. Siitä huolimatta että takana on 4,5 vuoden DJ-työ ja arviolta 15 vuoden tansseissakäyntirupeama... joskus musa on ollut huomattavan kovalla, mutta koskaan ei ole kipukynnys ylittynyt. Ei edes, vaikka olen käynyt erinäisissä rokkikonserteissakin (wau!) - ja ne volyymit on kyllä aivan eri luokkaa kuin A.Aallolla ;-)

Kukaties vauriot on havaittavissa vasta kun täytän 50 - mutta johtuuko se sitten musiikista, vai esim. tuhansien kilometrien pyöräilystä maanteillä, kun rekat ajavat ohi? Tai siitä että asumme radan varressa, ja junan melu etupihalla on melkoinen? Mikä näiden prosentuaalinen osuus kuuloni mahdollisesta alenemisesta mahtaisi olla?

Toisilla tietenkin korvat ovat herkemmät. Kai. Kuitenkin minustakin olisi kiva kuulla, jos löytyy semmoinen tyyppi jonka kuulo on todistettavasti alentunut juuri lavatansseissa käymisen takia. Kaikella elämän aikana kuullulla melulla on kaiketi oma osuutensa - jokainen miettii omalla kohdallaan, missä kaikkialla melutasoa on mielekästä laskea. Selkeä terveysriski on aina otettava huomioon, mutta on myös olemassa raja jonka jälkeen omien riskien välttäminen menee toisten terrorisoimisen puolelle.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu