TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Millainen mies on taitava tanssija? (Suke 2003-08-05 16:58)

A-tyyli. + Kysymys ylläpitäjälle

Päivi
2003-08-13 0:42

"Nainenhan ei voi mitenkään tietää, miten pitkiä askelia ja millä ajoituksella haluan ottaa, ellei hän ole tuntumassa.

Ei varmaankaan sinun tanssityylissäsi & asennossasi, koska vienti on hieman erilaista eri tanssiasennoissa, mutta kokeneen A-tyylin viejän kanssa kyllä. A-tyylissä tarvitaan kokonaisvaltaisempaa vartalonkäyttöä, jotta viesti miehen jaloista kulkeutuu ylävartaloiden kautta naisen jalkoihin. Mutta kyllä se on mahdollista.

Tanssiasento määräytyy (käytännössä) miehen tanssiasennon mukaan: miehen ja naisen tulisi tanssia keskenään suurinpiirtein samassa asennossa. Eli jos mies tarjoaa lantiota ja nainen tanssii etukenossa, tai sama toisinpäin, ei siitä tietenkään tule mitään. Sama sääntö päteen aste-eroihin: mitä voimakkaammin toinen on etu/takakenossa, sitä voimakkaammin toisenkin tulisi olla, jotta homma toimii. Tuossa A-asennossa ei muuten tarvitse tanssia "pylly pitkällä", vaan vartalot saattavat olla lantion kohdalta suht lähekkäinkin (eli siis hyvässä ryhdissä), mutta varsinaiset kontaktikohdat ovat kuitenkin otsa/poski ja kädet.

Itse tanssin viejän mukaan joko lantio-, poski- tai kokovartalokontaktissa. Henkilökohtaisesti kaikkein mieluisipia näiden lajien taitajista on "mannetyyliset" viejät, eli nämä A-asennossa tanssivat. Alkavat olla jo vain aika harvassa. :( Heidän kanssaan tulee tanssittua illan menevimmät (tarkoitan fiilikseltään, en musiikin tempoltaan) lähikontaktitanssit.

Satakunnan sunnalla tätä tanssiasentoa harrastettiin (ainakin aikaisemmin) kovastikin, mutta "sisäsiittoisena" tyyli saattoi kehittyä äärimmillään koomiseksi, joskus jopa, tanssitettavan selkärangan terveyden kannalta, pelottavaksikin vatkaamiseksi. Hillittynä versiona kuitenkin ihan mukavaa. (Ei, en ole Satakunnan alueelta...)

Tästä A-asentoasiasta on keskusteltu joskus vuonna yks tai kaks tällä palstalla, oliskohan otsikolla "Mannetango", tai jotain.

Äskeiseen lauseeseen liittyen asiaa Matti Jokiselle: olen usein kaipaillut mahdollisuutta hakea jonkun sanan tai esim. kirjoittajan nimen perusteella vanhoja kirjoituksia Tanssipalvelimen keskustelusivuilta. Olisiko tällainen keskustelupalstan sisäiseksi rajattu hakukone mahdollinen, tai peräti jo työlistalla?

Kirjoittajan avainsanat: tanssiasento, tango, vienti, seuraaminen, sanahaku

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu