TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Volyymit aisoihin, laatua laatumusiikkiin (S.M. 2003-08-11 13:52)

Volyymit aisoihin, laatua laatumusiikkiin

S.M.
2003-08-11 13:52

Valitettavan monet orkesterit eivät halua sovittaa volyymiä tanssipaikan kokoon ja yleisöön. Aikuistenkin lavatanssipaikoissa, saati sitten ravintoloissa, soitetaan usein niin lujaa, ettei meinaa korvat kestää, eikä pysty keskustelemaan kumppanin kanssa lainkaan. Liian lujaa soittaminen vie musiikista usein myös teknisen laadun. Souvarit on hyvä esimerkki: ensiluokkaista, rytmikästä ja monipuolista tanssimusiikkia ja leppoisaääninen solisti kohtuuvoimakkuudella CD:tä kuunnellessa, mutta tanssilavoilla monesti niin lujalla että sekä solistin että soitinten ääni särkyy. Monen muun orkesterin kohdalla olisi sama korjaamisen paikka.

Korvatulppia on tullut kokeiltua, mutta musiikin laatu menee diskanttien vaimetessa. Järjestysmiehet sanovat, että ei heidän auta puuttua asiaan, orkesteri soittaa niin lujaa kuin haluaa. Kuka tai ketkä haluavat lujaa soittamista? Ei ainakaan merkittävä osa asiakkaista, joiden kukkaroista niin orkesteri, solisti kuin tanssipaikkakin euronsa saavat.

P.S. Korvia hivelevä kokemus oli pelimannitanssit, kymmenkunta hanuristia, ei vahvistimia, iso sali, ja silti ääntä riitti perälle asti (toki myönnettäköön, etteivät olisi jaksaneet koko iltaa hanureitaan kiskoa, mutta vahvistimienkin kanssa volyymi on säätönappikysymys).

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu