TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Teini tansseissa (Kapteeni 2003-07-24 22:37)

Kilpatanssikursseista - kommenttia

Päivi
2003-08-07 0:22

Samaa mieltä Hymyn kanssa. Kilpatanssikursseilla opetellaan kilpatanssia, lavatanssikursseilla lavatanssia.

Mitä eroa näillä sitten on? Tässä muutamia mieleentulevia:

Kurssilla:

(Kyllä, olen käynyt kilpatanssin 1v. alkeiskurssin.) Kilpatanssin alkeiskurssilla opetellaan tekemään oman parin kanssa koreografioita hyvässä asennossa, hyvällä tekniikalla (joka saavutetaan vuosien harjoittelun jälkeen) hitaaseen valssiin, tangoon, quick step:iin, jiveen, cha-cha:han ja sambaan. Panostetaan hyvään kilpasuoritukseen hyvine ryhteineen ja kauniine kädenasentoineen.

Lavatanssin alkeiskurssilla opetellaan perusaskeleet ja helpoimmat kuviot yleisimpiin lavatansseihin, opetellaan viemään/seuraamaan vierasta paria ja opetetaan lavaetikettiä (mm. joustaminen törmäystilanteissa). Panostetaan miellyttäväntuntuiseen tanssiin.

Molemmissa opetellaan rytmiä!

Mielestäni onnistumisen elämykset aloittelijalle ovat suuremmat lavatanssikursseilla, ja näin on suurempi todennäköisyys että kyseinen aloittelija jatkaa harrastuksen parissa.

Alkeiskurssilainen lavoilla:

Kilpatanssin alkeiskurssilta lavoille tupsahtaneella ihmisellä ei ole mitään tietoa siitä, miten esim. foksikappaleita tanssitaan. (Ainakaan meille ei koskaan kerrottu (koska kyseessä ei ollut lavatanssikurssi), että meille opetettua tangon rytmitystä voidaan soveltaa lavoilla foksimusiikkiin.)

Kilpatanssikurssilaisella on lavatanssikurssilaista todennäköisemmin hyvä ryhti ja hän osaa muutaman kuvion sillon tällöin soitettavaa cha-chaata ja sambaa (ainakin oman parin kanssa), mitä taas lavatanssin alkeiskurssilta tullut ei varmaankaan osaa.

Tangossa ja hitaassa valssissa kilpatanssikurssilainen osaa kuvioita joita kokeneempikaan lavatanssija ei välttämättä osaa. Kilpatanssikurssilainen ei välttämättä osaa viedä näitä kuvioita vieraalle parille.

Alkeiskurssilla ollaan saatettu opettaa tekniikkaa, mutta täysin aloittelevalle tanssijalle työtä riittää jo kuvioiden muistamisessa ja rytmissä pysymisessä, oli kyseessä sitten kilpa- tai lavatanssi!

Yhteenveto:

Mielestäni henkilön, jolla EI OLE aikomusta alkaa kilpatanssijaksi, vaan halu kehittyä vain HYVÄKSI LAVATANSSIJAKSI, ei kannata mennä kilpatanssikursseille ENNEN lavatanssikursseja. Kun tanssi alkaa olla luontevammin kehossa ja lavatanssiympäristö tapoineen tuttua, kilpatanssikurssivaihtoehtoa perustekniikan parantamiseksi voi alkaa harkita.

Kirjoittajan avainsanat: aloittelija, tanssitaito, harjoittelu, tanssinopetus, kilpatanssi, tekniikka, etiketti

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu