TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mahtava tanssi-ilta Jarkko Honkasen ja Taigan tahdeissa Tyrnävän seurojentalolla 17.12.2016 (Love Story 2016-12-22 0:20)

Mahtava tanssi-ilta Jarkko Honkasen ja Taigan tahdeissa Tyrnävän seurojentalolla 17.12.2016

Love Story
2016-12-22 0:20

Näin talven tullen tanssipaikan valinta on huomattavasti haastavampaa kuin kesällä, tarjontaa on vähemmän ja kulkeminen paljon vaikeampaa. Olin taasen Oulussa käymässä, siellä vaihtoehdoiksi jäivät Limingan ns-talo ja Tyrnävän seurojentalo. Limingassa esiintyjänä oli Anneli Mattila ja Tyrnävällä Jarkko Honkanen.

Jarkon tiesin aiemmista tansseista muutaman vuoden ajalta, ja jonakin kertana kun en ole oikein tykännyt hänen esiintymisestään, olen tanssifiiliksen heikettyä olen päätynyt ehdottamaan että lähdetään pois. Toisaalta muistin viime syksyltä Somerolta, että Jarkko esiintyi silloin aika mukavasti; mies oli selvästi löytänyt sen jutun, jolla lauluun saa tunnetta.

Anneli Mattilan tansseissa en muistaakseni ole ollut, joten kuuntelin Jarkon lisäksi hänen live-esityksiä YouTubesta. Kummankaan esitykset eivät tehneet vaikutusta, harkitsin vakavasti jopa tanssien jättämistä väliin, tehdä jotain muuta. Mielestäni tansseissa pitää olla hauskaa, ja sinne ei kannata mennä, jos epäilee että pilaa toisen illan.

Someron kokemukseni pohjalta puntaroimme, että Tyrnävä olisi parempi vaihtoehto, päätimme mennä tyhjin ja odottavin mielin sinne; kaikki mitä saa on plussaa.

Saavuimme tanssipaikalle noin kello 9, tanssit, naisten tanssit, olivat alkaneet puoli tuntia aiemmin Taigan vetämänä. Heti tanssilattialle tullessa ilahduin siitä että Taigan soittama musiikki kuulosti hyvältä ja erittäin puhtaalta, ja tanssiväkeä oli sopivasti. Mahtavaa, illasta olisi sittenkin tulossa hyvä.

Tanssimme Taigan vetämänä muutaman kappaleen ennen taukomusiikkia, odotimme että sen jälkeen Jarkon pitäisi saapua laulamaan lavalle. Ja niinhän se meni, Jarkko saapui toisen setin alkaessa. Illassa oli kutkuttavaa odotuksen tuntua, sitä lisäsivät muutamat Jarkko-fanit lavan reunalla.

Heti alussa oli aika uskomatonta kuulla Jarkon lauluääntä - en ollut uskoa korviani, niin hienosti laulu häneltä lähti. Jarkon ääni on aina ollut hieno, mutta nyt hän todella osaa käyttää ja hallita ääntänsä, aivan mahtavan hienoa laulua. Laulua harrastava puolisoni sanoi, että Jarkko on varmasti ottanut laulutunteja, muutos oli niin selkeä. Hyvä Jarkko!

No nythän ilta vasta räjähti; vain oma fiilis voisi rajoittaa ilonpitoa, Jarkko ja Taiga kyllä hoitaisivat oman osansa. Ja niinhän siinä kävi, saimme tanssia hyviä settejä; tangoa, valssia, rumbaa, foxia, cha cha, jiveä, hidasta valssia. Masurkkaakin taisi olla tarjolla, pidimme taukoa silloin. Tanssifiilis kantoi hienosti, oli hienoa olla tansseissa tänään täällä - illalta ei voisi odottaa enempää.

Tauon aikana kävimme moikkaamassa ja kehumassa Jarkkoa, kehotimme myös laittamaan jonkun edustavamman live-esityksen YouTubeen, että muutkin tietävät mitä on tarjolla. Hieno mies tuo Jarkko, mukavan välitön.

Ilta eteni hienosti, porukoilla oli meidän tapaan hyvät fiilikset ja kaikilla näytti olevan hauskaa. Minulle illan kohokohta oli Jarkon loppuillasta esittämä Rauli Badding Somerjoen laulu "Bensaa suonissa". Siinä jotenkin mopo karkasi ja sitä tuli tanssittua ja laulettua ihan hullun lailla, ihan kuin olisin ollut humalassa. Vähän hävettää mutta sairaan hauskaa se oli.

Meidän tanssi-ilta päättyi Jarkon lopettaessa ja taukomusiikin alkaessa vähän puolen yön jälkeen. Illasta jäi mahtavan hyvä fiilis; tämän kokemuksen perusteella nostan Jarkko Honkasen ja Taigan samaan sarjaan kuin Saija Tuupanen, Eija Kantola, Teemu Roivainen, ja muutaman muu, eli 1. luokkaan. He eivät missään tapauksessa kuulu mihinkään keräilysarjaan, he ansaitsevat kunniaa onnistumisestaan ja työstä jota he ovat tehneet. Hienoa niin, hyvien laulajien ja orkesterien kärki on turhan kapea Suomessa - he ovat mainio lisä tanssikansan eduksi.

Kirjoittajan avainsanat: Saija Tuupanen, Eija Kantola, Teemu Roivainen, Rauli Badding Somerjoki

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu