TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Jatkokertomus tanssimatkasta (Andreas pks 2016-06-27 12:31)

Jatkokertomus tanssimatkasta Käylän Korpihoville 11.6.-16

Andreas pks
2016-06-29 14:17

Kirjoittajan nukuttua reilusti boniin kirjoitus tulee vasta tähän aikaan :)

Laulajan ollessa lopettelemassa settiään kysyin nuorehkolta kitaransoittajanuorukaiselta, että tulisiko tämän illan aikana vielä hidastavalssia jonka johdosta he soittivat heti seuraavaksi sitä toivomaani tanssilajia, kiva. Sitten soitettiin Buggia pienen harkinnan jälkeen menimme kysymään siltä "salsaajaneidolta" tulisiko hän meidän kanssa tanssimaan Tupla-Buggia. Vastauksena oli ettei hän osaaa sitä tanssia. No näytin hänelle Buggin perusaskeleen ja sittehän sitä mentiin jo pian kolmistaan kuin vanhat tekijät tupla-buggia. Ensin molempia vein kädenalipyörähdykset testinä kuinka hyvin he seuraavat vientiäni. No mitä mainiommin. Sitten mentiin käsikädessä ja oikealla tanssiva neito otettiin molempien kainaloon oliko se kädenalipyörähdyksen jälkeen. Sitten ympäripyörintää kehässä välillä neidot kädenalipyörähdyksellä tanssien. Seuraavaksi vaihdoin paikkaa neitojen välistä kädenalipyörinnän aikana ja olin siis eri kohdassa ringissä pyörimässä seuraavaksi. Vein neitoja sitten pyörähtämään eri suuntaan eli myötäpäivään. Välillä ei hataraa vientiäni osattu tulkita oikein ja pyörähdykseen tuli viivettä yhtäaikaisuuteen, mutta ei jääty tuleen makaamaan vaan buggi jatkui heti keskeytymättä. Sitten otin molempien kädet yhteen käteeni ja vein neidot itse kyykyssä pääni ympäri. Suunnilleen näin mentiin saatua opetusta yrittäen seurata kaksi bugg-kappaletta ja hauskaa oli. Toivottavasti syksyllä tulisi Tupla-Buggiin lisäopetusta.

On uskomatonta kuinka hyvin jotain tanssilajia osaavat neidot pystyvät omaksumaan uuden tanssilajin hetkessä.

---

Illan mittaan tuli Jenkkaa ja sitä mentiin tavalliseen tapaamme herrasmiesjenkkana. Yhtä uudempaa kuviota sain sovitettua aina välillä joukkooon entisten lisäksi. Polkan tulessa huilasimme eikä menty tanssimaan Buggia tällä kertaa. Kohtalaisen monipuolista tanssimusiikkia orkesteri soitti.

Kun laulaja Juha aikoi lopettaa jonkun kappaleen jälkeen niin yleisön taputusten jälkeen hän inostui laulamaan pari paria lisääkin ylimääräisinä.

Lattia oli alkuun meko liukas mutta tasoittui siinä illan mittaan. Yleisöä tansssijoina oli loppuun asti mukavasti. Viime vuonna kävimme varaamassa makkarat tanssien loputtua, muttei tällä kertaa. Kun puhuimme makkaroiden ostamisesta niin lähistöllä ollut järjestysmies sanoi niiden loppuneen välittäen grilliltä sitä viestiä. No ehkä oli terveellisempää olla ilman niitä.

Ulkona lähtiessä oli varsin hyistä joten takit oli tarpeen laittaa päälle. Auton mittari seilasi 2 ja 3 plusasteen välillä palatessa. Porotkin olivat mennneet metsään sääskien puuttuessa niin kylmässä. Perillä mökillä mittari oli laskenut nollaan. Kuinkahan ne hillat pärjäsivätkään. Ihan mukavat tanssit ja tanssimusiikki vaikkei niin nimekästä esiintyjäkaartia ollutkaan.

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: Tupla-Bugg, Käylän Korpihovi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu