TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Senioritanssija? (Tahdikas 2015-10-10 13:25)

Turmiolan Tommeilua

Jerryjee
2015-11-21 10:38

Lavatanssien suosion parantamista on varmasti peräänkuulutettu keskustelupalstan alusta lähtien, tilannetta ratkaisevasti parantavia viisastenkiviä ei ole kukaan veistänyt. Veikkaan että haaveeksi jää. Seniorien päästä luonnollista poistumaa korvaamaan tulee nuorempia, mutta ei varmasti tarpeeksi kompensoimaan. Pienenevienkin ikäluokkien myötä. Mamutkaan tuskin ovat heti omaksumassa perussuomalaisia illanviettotapoja, heillä ollen omat tanssinsa ja musiikkinsa. Joista saa näytteitä vaikka etnisessä pitseriassa.

Varsinkin talvisin lavatanssiyrittäjät taistelevat muutaman sadan aktiivin sielusta paikkakunnittain.

Mitä kaljan litkimiseen tulee, niin käänteinen kausaliteetti sen ja lavatanssin suosion välillä on varmasti heikompi kuin kausaliteetti hukkumistapausten ja jäätelönsyönnin. Alkoholin käyttö on todellinen ongelma Suomessa ja paljon isompi kuluerä kaikkine haittoinensa kuin kymmenet tuhannet mamut. Mutta siitä huolimatta jos asiaa mediassa nostaa, on kommenttiosiossa satoja kiukkuisia palautteita. Asia on yksi tabuista sen kansan keskuudessa, joka mielellään syyttää "herroja" kaikista ongelmista.

Faktatieto asiasta lienee ainoa keino vaikuttaa, sormi pystyssä heristäen lavatanssijan kauhistelu ja kukkahattuilu taas on sellaista perinnettä, jonka jo luulin katoavan tältäkin palstalta.

Siitä huolimatta haen olutta lähimarketista edelleen ja kunnon olutkulttuurin toivon vakiintuvan Suomeen, tyyliin englantilaiset pubit, jolloin olusen voi ottaa arki-iltanakin ja jatkaa siitä muihin askareihin. Tallinnassa en ole käynyt vuosikymmeneen eikä siellä varmaan uutta nähtävää olekaan. Paitsi mäyräkoiria.

Olisiko tuossa sen peräänkuulutetun yhteisöllisyyden parantumistakin luvassa. Lavatanssi pysynee marginaalin harrastuksena, vaikka kuinka toista kuvitellaan. Valtion tuille pyrkiviä harrastustoiminnan lajeja lienee luukulla jonossa riittävästi.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu