TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssipaikkatilasto, Uutta (Tom 2015-02-24 13:56)

Tanssipaikkatilasto, Kadonneet tanssipaikat

Matti Jokinen
2015-02-28 17:21

Olispa kiinnostavaa saada koottua täydellisempää listaa entisistä tanssipaikoista. Tanssinetin valikossa HAKEMISTOT on jo olemassa alihakemisto Entiset tanssipaikat, mutta se ei ole läheskään täydellinen.

Entisiä tanssipaikkoja on tiedossa enemmän, mutta monista tiedetään vain nimi ja sijainti, joistain ei edes sijaintia. En ole pitänyt pelkkiä nimiä kiinnostavina, joten entisten tanssipaikkojen sivulla on vain ne, joista on jotain muutakin kerrotavaa. Moni näyttää kuitenkin olevan kiinnostunut pelkästä nimilistastakin.

Toinen syy nimien puuttumiseen on, että osa mainituista lavoista on yhä aktiivisten tanssipaikkojen listassa. Jos paikan edustajat eivät lähetä tietoja, on vaikea erottaa matalaa profiilia vetäviä paikkoja niistä, joissa tanssit ovat lopullisesti päättyneet. Ja lopettaneita paikkojakin on elvytetty.

Näyttää siis tarkoituksenmukaisemmalta tehdä entisten tanssipaikkojen listan sijasta kaikkien tunnettujen, vajavaisesti tunnettujen ja huhuttujen paikkojen luettelo. Se on noin 11 kertaa niin pitkä kuin nykyinen entisten paikkojen luettelo, joten se pitänee jakaa alasivuiksi. Katsotaan lähiviikkoina, kun isompi muutostyö on saatu pääosin tehdyksi.

Olisi mielenkiintoista saada kokoon kattava luettelo kaikista sodanjälkeisistä tanssipaikoista pelkästään senkin takia, että niiden lukumäärästä on esitetty villejä arvauksia. Vanhoissa sanomalehdissä tieto oń suurimmaksi osaksi tallessa, mutta pelkään pahoin, ettei sitä saada kerätyksi.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu