TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssipaikkatilasto, Uutta (Tom 2015-02-24 13:56)

Tanssipaikkatilasto, Uutta

Tom
2015-02-24 13:56

Avatessani tanssinetin ponnahti esiin UUTTA, Tanssipaikkatilasto (tms.)

HIENOA, KIINNOSTAVAA, ainakin minulle joka kiertelen paljon.

Tilasto osoittaa, ettei lavatanssi suinkaan ole kuolemassa. Tanssinetin tanssipaikoiksi "hyväksymiä" paikkoja on tänään enemmän kuin v. 2005, josta tilastointi alkaa. Joskus 1950-60 luvuilla tanssipaikkoja oli varmasti vielä enemmän, lähes joka kylässä, mutta nytkin määrä on hyvä.

"Perstuntumalta" ja auton matkamittaria katsoessa havaitsee myös, että tanssitilaisuuksien ja -paikkojen määrä on ollut suurinta Pirkanmaa, Häme, Päijät-Häme ja Uusimaa alueilla. Näillä alueilla myös kasvu on ollut suurinta. Taisi siellä olla Varsinais-Suomikin (mitä omana kokemuksenani en olisi uskonut).

Itä-Suomessa, Pohjanmaalla ja Satakunnassa tilaisuuksia on vähän, varsinkin talvella. Kesällä kyllä löytyy pieniä pikantteja tanssilavoja. Yllättävää mielestäni on se, että Pohjois-Suomessa ja Lapissa tanssipaikkojen määrä on pysynyt lähes samana ja tanssitilaisuuksien määrä jopa noussut. Omasta kokemuksestani sanoisin kyllä, että pohjoisessa on TOSI VAIKEATA löytää tanssipaikkaa välillä loka- maaliskuu. Hotellit ja kylpylät ovat hieman eri asia mielestäni. Kevätsesonki tuo muutaman paikan maaliskuun puolivälistä eteenpäin, mutta ajomatkat venyvät helposti 2-300 kilometriin.

Tilastoa saattaa hieman muuttaa se, että muutamia aiemmin ravintoloiksi luokiteltuja paikkoja on otettu mukaan tähän tilastoon. Varmasti oikeutetusti, ovat tehneet sellaisia muutoksia, että kriteerit täyttyvät ( esim. tanssitilan koko). Toisaalta nykyisin varsinkin isommilla tanssilavoilla on panostettu myös tarjoilupuoleen, saniteettitiloihin ja muuhun viihtyvyyteen. Alkavat muistuttaa ravintoloita.

Kunhan saataisiin kaikkialla vaanivat homeongelmat kuriin, niin mikä tässä olis tanssahdella, varsinkin, jos sattuu asumaan Lahti-Tampere-Forssa kolmiossa. Sen keskivaiheilta kun piirtää 100km ympyrän, niin lähes joka viikonloppu löytyy kesällä vähintään 10-15 tanssipaikkaa ja talvella 4-6 (näitä lukuja ei ole otettu tilastosta).

TANSSIN ILOA JA KAUNISTA KEVÄTTÄ KAIKILLE!

Tom

Kirjoittajan avainsanat: tanssipaikkatilasto, tanssipaikat, tanssitilaisuudet

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu