TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Väliinputoajat tanssilavakulttuurissa, havaintoja (Veketatex 2014-11-07 15:02)

Tanssitaidon perusteella hakeminen

Ville-v
2014-11-18 10:18

"Sosiaali-tansseissa on ihan hyväksyttävää käydä pari kertaa kuukaudessa"

Totta kai on hyväksyttävää vaikka pestä hampaat pari kertaa kuukaudessa. Ne ihmiset jotka haluavat hyvät hampaat pesevät niitä kuitenkin joka päivä. Jos jokin toimintatapa on hyväksyttävä, se ei tarkoita että se olisi sinulle paras.

"minusta silti pitäisi päästä muutenkin kuin vain naistenhaulla tanssimaan. Samoin mielestäni se, että pitäisi osata kohta 10 lajia, karkottaa uudet tanssijat lavoilta heti ensimmäisen parin illan jälkeen."

Kerrot omistavasi perustanssitaidon ja olevasi valmis tanssimaan kaikkien kanssa. Eikö sinulle sitten riitä samanmielisten ihmisten kanssa tanssiminen, heidän tanssitaidostaan riippumatta? Ilmeisesti hakukriteerinäsi on kuitenkin tanssitaito, koska luokittelet ihmiset eliittiin sen perusteella. Et ole mitenkään poikkeuksellinen siinä, että haluat tanssia itseäsi parempien kanssa, moni muukin ajattelee samalla tavalla.

Jos laitetaan tanssilavalla olijat järjestykseen tanssitaidon perusteella ja saat arvosanan 5, se tarkoittaa että olet osaavampi kuin ne jotka saavat arvosanan 1 ja vähemmän osaava kuin ne jotka saavat arvosanan 10. Jos kuvitellaan että ihmiset hakevat ensisijaisesti sellaisia joiden arvosana on plus miinus kolme numeroa omasta, se selittää miksi kaikkein osaavimmat eivät hae sinua.

Aloittelijat taas voivat olla aivan tyytyväisiä siihen että pääsevät tanssimaan jotakin osaamaansa lajia jonkun sinun tasoisesi kanssa. Jos joku haluaa tanssia vain parhaiden kanssa, hän toteaa pian että näin ei tapahdu. Silloin vaihtoehtoina ovat tanssimisen lopettaminen tai oman tanssitaidon parantaminen.

Jos joku arvosanan 10 saava henkilö tulee hakemaan sinua, se tarkoittaa että hänen hakukriteerinään on jokin muu kuin tanssitaito.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu