TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Väliinputoajat tanssilavakulttuurissa (Syysunelma 2014-11-03 21:37)

Kilpailu, harrastus, vapaa-ajanviettotapa

Tahdikas
2014-11-08 14:08

Tanssiin voi suhtautua monella tapaa, en ota kantaa niiden paremmuuteen, josko niitä edes olemassa?

Itse kukin valitkoon oman suhtautumisensa, käyn tansseissa vapaa-ajanviettomuotona. En harrasta tanssia, tanssi ei ole harrastukseni, en tykkää yhtään nykyisestä tavasta luokitella ajanviettotapoja. Koko sana 'harrastus' on kärsinyt kovan inflaation. Ihmiset eivät enää osaa tehdä mitään ilman että siitä pitää tehdä virallinen 'harrastus'. Todella harrasta, lähes hengellistä toimintaa hartaushetkineen :)

Tanssit ovat aivan kuin vaikkapa Tanssinetin lukeminen/kirjoittaminen - yksi lukuisista tavoista käyttää aikaa. Jokaisella on valinnanvapaus. On olemassa myös epämiellyttäviä kirjoittajia, jotka voi vapaasti jättää väliin, hypätä yli. En itse jätä kuin yhden tympeän ja henkilökohtaisesti loukanneen tyypin väliin, eli lähes kaikkiruokaisesti ahmitaan :)

Tanssilattialla valikoin enemmän. Elämänilo menee tanssitaidon ohitse, iloisuus ohi osaamisen. En koe menetyksenä sitä, että 'eliitti', tanssikerma tms. jää valintakriteereideni ulkopuolelle, kyseessä on oma valintani. Vastaavasti suorittava eliitti tekee omat valintansa, en näe siinä mitään väärää.

En vain tahdo olla missään tekemisissä 'eliitin' kanssa :)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu