TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
TTK:n tuntoja (Kaminiitto 2014-11-03 11:38)

TTK:n tuntoja

Kaminiitto
2014-11-03 11:38

Tanssimusiikin tulisi olla sellaista, että siitä saa tavallinen tallaajakin heti selvän, mistä tanssilajista on kyse. Tanssi Tähtien Kanssa -orkesterin johtajalla olisi selityksen paikka, miksi ainakin nyt viimeksi kuultu soitto niin tangon, paso doblen, jiven kuin rumbankin kohdalla oli 60-luvun Motown Soundia eli R&B (rhythm and blues) ja soul musiikkia. Tämän afroamerikkalaisen pop-musiikin edustajia löytyy mm. Ray Charlesista Rihanaan. Haapalainen varovaisesti tähän musiikin epäkohtaan puuttuikin.

Tällainen samanlainen tasajakoinen 3-muunteinen rytminkäsittely tekee perinteiselle tanssimusiikille ja tanssille karhunpalveluksen. Ei riitä, että tempo on oikea, soitosta pitää saada selvää, mikä tanssilajia pitäisi yrittää tallustella vai pitääkö vain improvisoida kaikki tanssit.

TTK -kisoista paistaa tietty varovaisuus pudotettavien kohdalla. Sattuneesta syystä aina lopuksi kaksi seisomaan jäänyttä paria on valittu siten, että niiden tasoero on niin selkeä, jotta kansa ei pääse napisemaan, että taas väärä pari tipahti. Luotetaan, ettei kansa muista 10 minuuttia, miten ne muut oikein taas tanssivatkaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu