TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Esiintyjien järjestys ohjelmatiedoissa (Matti Jokinen 2014-10-26 11:01)

Esiintyjien järjestys ohjelmatiedoissa

Matti Jokinen
2014-10-26 11:01

Tanssipalvelimelle tulee joskus viestejä, että esiintyjät ovat ohjelmatiedoissa väärässä järjestyksessä. Viestit ovat melko harvinaisia, mutta lähettäjät ovat hyvin varmoja asiastaan: se ei ole heille mielipidekysymys vaan totuus.

Kun esiintyjiä on iltaa kohden vain muutama, on vaikea uskoa, että nimien järjestyksellä olisi merkitystä tiedon perillemenoon. Jos järjestyksellä katsotaan olevan merkitystä, se liittyy esiintyjien arvostukseen. Lehti-ilmoitusten laatijat selvästikin arvostavat solistia enemmän: solistin nimi ei pelkästään ole ensimmäisenä vaan usein myös isommilla kirjaimilla. Mutta mikä on tanssijoiden mielipide? Sitä haluaisin kartoittaa, ennen kuin teen seuraavan siirron.

Solistin ilmoittamiselle ennen orkesteria on esitetty ainakiin seuraavat perustelut (saa täydentää):

Orkesterin ilmoittamiselle ennen solistia on esitetty ainakiin seuraavat perustelut (saa täydentää):

Pyydän vastauksia perustelujen kera tai ilman. Myös EVVK on vastaus.


Ytp 2014-10-26 11:34 =>

Solisti + Orkesteri
- voivat olla samalla fonttikoolla
- solisti tunnetumpi ja ratkaisee valinnan


Vinttikaivo 2014-10-26 13:03 =>

Minulle on ihan sama, kumpi on ensin tai isommalla tai pienemmällä.

Orkesteri on joka tapauksessa se, joka ratkaisee. Laulajat tulevat usein niin myöhään, että heidät voi jättää kuuntelematta, ellei miellytä.


Tahdikas 2014-10-26 18:04 =>

Yleensä orkesteri on tärkeämpi, se ratkaisee.

Tosin poikkeuksia on, esim. Varjokuva - onko Kyösti mukana vai ei? Ehkä tämä on erikoistapaus, koska Varjokuvassa solistin osuus on niin vahva.

Joskus toimii myös toisin päin. Esim. "Anne Mattila" on parempi ennen solistin lavalle ilmaantumista, samoin Tulipunaruusut on tosi hyvä bändi kunnes solisti saapuu lavalle.


Jora 2014-10-26 20:05 =>

Järjestyksellä ei liene väliä, itselle on kuitenkin orkesteri lähes aina tärkeämmällä sijalla lähtöpäätöksiä pohdittaessa. Pääasia, että molemmat mainitaan selvästi, eikä kumpaakaan tarvitse (eikä ehkä saisikaan) asettaa näkyvämmin esille.

Sille ei voine mitään, että ilmoituksia tehdään mahdollisimman myyviksi, ehkä jopa "sopivaa" asiakaskuntaa houkutteleviksi. Vaikea uskoa, että joku standardi-ilmoitus tulisi yleiseen käyttöön.


Stefanus 2014-10-26 22:39 =>

Nykykäytäntö hyvä. Eli minulle aivan sama, missä järjestyksessä. Ehkä ihmettelisin, jos tuntematon orkesteri olisi näkyvästi ja solisti pienellä.


OmiA 2014-11-02 19:13 =>

Oliskos hyvä tapa kysyä kuinka orkesteri haluaa järjestyksen ilmoitettavan,sama juttu koskee myös tanssien järjestäjien ilmoituksia. Jos solisti hankkii itselleen vierailevaan taustaorkesterin , silloinhan solistin nimi olis ekana. No turhahan tästä on teherä suurta numeroa. Mitä sitten tulee Tulipunaruusujen esiintymiseen, täytyy tästä jäärä viälä muutamaksi aijaksi orottelemahan sitä solistin saapumista, samat herrat KOKO AJAN lavalla.


Andreas pks 2014-11-04 13:11 =>

Samaa mieltä kuin Stefanus. Kaikkien esiintyjien tiedot esille ja samaa fonttikokoa.

Kommentit: [Andreas pks]


Kaminiitto 2014-11-04 22:24 =>

Samaa mieltä kuin Stefanus ja Andreas pks. Kaikkien orkesterien ja soittajien nimet samalla fonttikoolla paisti solistin mikrofontilla.


Valssibeibi 2014-11-05 8:16 =>

Solisti + orkesteri, sama fonttikoko. Niin on tapana tehdä ja solisti voi olla joillekin ratkaiseva tekijä ko. valinnalle.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu