TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
TTK-tanssit (Daniel 2014-10-17 13:14)

Suppilovahveroista, herkkutateista ja hilloista

Andreas pks
2014-10-22 15:27

A.:...oli Sipoonkorvessa merkityllä reitillä pieni lenkki...

Merkityn reitin vierustaa hieman poiketen sienimaaston näköiseen kohtaan niin sieltä löytyi mukavasti suppilovahveroita samalla retkellä.
Suppilot olivat jäässä pienen pakkasen ja yön jäljiltä. No eipä mitään mukava pannullinen tirisi tuota kellertävävartista sientä sitten nesteenpoistossa ja eikun pakkaseen viillyttyään.
Talvella on kiva syödä ruokien kanssa vaikka kastikkeessa kesän sieniä (tai jo ylivuotisiakin:).
Aamupuuro maistuu hyvältä kun päälle laittaa valkeasta kuulaasta omenahilloa, mustikkahilloa tai mansikkahilloa itselaitettuna. Pakasteesta sulatettua em. omenamehua voi hörpätä päälle välillä. Puolukkasatoa on tällä kertaa säilötynä ostomarjoista.

Kesällä mökillä pohjoisissa herkkutatteja tuli runsaasti aina sateen jälkeen kuin "sieniä sateella" nopeasti esiin. Joskin toukat ja porot tuppasivat heti samoille apajille syömään tuota herkkua. Rakennustöiden takia niitä ei aina kerinnyt riittävästi käyttämään tai säilömään.

Aiemmin olen hilloja eli suomuuraimia poiminut joskus keskiyöllä kun on ollut valoisaa ja sitten tulutkin pieni pakkanen. Hilla jäisenä kohmeisena astiaan tipautettuna ropisi silloin mukavasti ja sitä pystyi käyttämään kun se oli kypsää. Raaàt hillat viottuvat tai menevät pilalle mikäli pakkanen vierailee kesken kaiken suolla.

Jaa tulipa mieleen, että missähän onkaan sopiva karpalosuo niiden poimintaan ennen lumentuloa ;)

Näistänhän sitä saa hyvää pontta kulkea Lavatansseissa tai opetuksessa mielenvirkistykseen kun vitamiinit ja hivenaineet luo hyvää pohjaa kunnon vähintääkin ylläpitämiseen.

t. Andreas pks

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu