TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lavatanssin opetus Suomessa (Leevi 2014-10-02 22:34)

Lavatanssin opetus Suomessa

Haaveilija
2014-10-02 23:32

Kyllä lavatanssikurssit vastaavat ihan siihen tarpeeseen ja kysyntään, mitä tansseja oppimaan halukkaat haluavat. Ei niille muuten kurssilaisia tulisi. Suurimmalla osalla kurssilaisia (myös alkeissa) on jo jonkinlainen paritanssitaito ja pohjatiedot ja taidot. Osin taidot ovat ihan metsässä ja sitten "pois-opitaan" kohti tanssitaitoa. "Oikeilla" tai edes jollain lailla vakioiduilla askelilla homma sujuu huomattavasti paremmin ja huomattavasti suuremman joukon kanssa partnereita. Eikä ole mikään pakko opetella kaikkia lajeja - maun mukaan aloitetaan joko kädenalitansseista fuskulla tai buggilla tai lähitaistelutansseista vaikkapa vaan vaihtoaskeleen oppimisesta - kutsuttakoon sitä sitten milloin foksiksi ja tolloin/tuolloin/kulloinkin miksi vaan :)

Aivan matalan kynnyksen tarve? Olen ollut paikalla ja nähnyt tilanteita, joissa nuoria miehiä saadaan tanssista innostumaan. Eivät ne ole kurssitilaisuuksia vaan satunnaisia sukujuhlia, synttäreitä tai tanssitilaisuuksia, joihin on vaan osuttu paikalle vaikka hengailemaan tai vanhempien mukana ihmettelemään tai vaikka talkootehtäviin. Innostuksen yrittää tanssiaskelia saa aikaan sopiva nuori nainen, jonka kanssa niitä askelia koitetaan hapuilla. Siinä se matala kynnys ylitetään kevyesti sopivalla konstilla... Ja lavoille taasen tyttöjä (siis nuoria naisia) vetää nuoret soittajapojat tai miehiksi joitakin jo voi kai kutsua ;)

Eräs artikkeli tältä kesältä valaisee myös asiaa: http://yle.fi/uutiset/pariutumishalu_ja_musiikin_hurma_pitavat_tanssilavat_elossa/7403891

Kirjoittajan avainsanat: lavatanssi, kurssit, kynnys, opetus, houkutus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu