TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kanta- ja päkiäaskeleet (Aino-Maija 2014-09-17 13:36)

Kanta- ja päkiäaskeleet

Aino-Maija
2014-09-17 13:36

Hei,

Pari vuotta tanssia harrastaneena pedanttina perfektionistina mietin paljon jalkatekniikkaa ja sitä, miten minun tulisi asettaa jalka maahan kullakin askeleella. Harrastan siis lavatansseja, joissa jalkatekniikka ei ole yhtä suuressa osassa opetuksessa kuin mitä voisin kilpatansseissa kuvitella olevan.

Yleistäen voitaneen sanoa, että kanta-askeleella eteenpäin mennessä ensin viedään kanta maahan, minkä jälkeen rullaa muu jalka. Peruuttaessa päin vastoin, eli varoaasta alkaen koko jalka maahan.

Onko näin ollen päkiäaskel pelkästään päkiä päällä? Milloin tanssissa otetaa n kanta- ja päkiäaskelia? Ainakin vakiotanssien slow-askeleet ovat kanta-askelia.

Erityisesti tämä nousi esille wcs-tunnilla, jossa kaksi ensimmäistä askelta ovat kanta-askelia. Ohajaja ei osannut kuitenkaan sanoa varmasti, otetaanko triple stepin aikana tulevat askeleet päkiälle vai kannalle. Vai onko tämä enemmän makuasia?

Kysymykseni on melko laaja-alainen, mutta kaipaan yleisluontoisia linjauksia jalkatekniikkaan. Kaikkeen on toki monia poikkeuksia, joita ei näin kirjoittaen voi käydä läpi.

Kanta-askelin seuraavalle wcs-tunnille,

Aino-Maija

Kirjoittajan avainsanat: jalkatekniikka, Kanta-askel, varvasaskel

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu