TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ronkeli tanssikansa (Daniel 2014-08-30 9:04)

Ronkeli tanssikansa

Eevu73
2014-09-11 8:44

Yksi iso tekijä uusien saamiseksi lavoille on pilviin kohonneet lippujen hinnat. Pahimmillan 20 euron tiketti plus muut kulut päälle, on monelle työttömälle ja opiskelijalle liikaa että voisi harkita asiaa.

Moni lava toimii lähes talkoovoimin, joten palkkakustannukset on pienet. Onko lippujen hintojen korotuksen takana orkesterien ja artistien pilviin kohonneet hinnat? Ja jos niin, miksi sama lippuhinta on sitten myös niillä, jotka ei niin nimekkäitä ole, no siksi että nämä huippukokoonpanojen kulut heidän illoiltaan saataisiin katetuksi.

Lavoista on tullut yrittäjiä ja yrittäjävetoisia ja yrityksen tarkoitus on tehdä rahaa omistajilleen, se ei ole hyväntekeväisyyttä. Eli nyt kysyn, että jos yritys tekee tulosta, tanssijat maksaa yli kipurajan meneviä lippuhintoja ja orkestereita syytetään pilviin kohonneista hinnoista (edullisimpien vaikuttamatta asiaan), niin kuka on kuitenkin se, joka korjaa hyödyn. Hemmettiäkö yrittäjät vinkuu että pitää saada kävijöitä, kun he itse nostaa lippujen hinnat pilviin, ettei enää porukka kykene sellaisia summia laittamaan siihen että pääsee tanssimaan??

Itsellä on tanssit vähentyneet todella rajusti ja alkaa näyttämään siltä, että taitaa loppua kokonaan, keksin muuta käyttöä niille euroille varmasti. Nyt joku insinööri laskekoot että lippu on 16 euroa, narikka 2 euroa ja tämä esim kahdesti viikossa vuoden ajan. Siihen päälle ehkä se kahden euron pahvimukillinen kahvia ja polttoainekulut jos omaa auton tms.

Aika kiitettävää summaa tulee.... ymmärrän että lavat tekee kuolemaa ja Pynnösen Reijo on ihan oikeassa, että monella oheistoiminnalla voidaan saada ihmisiä liikkelle muutenkin kun tansseihin ja Syvis on loistava esimerkki tästä lavan muustakin hyödyntämisestä. Tätä asiaa on puitu jo monta vuotta lavakauden päätöstilaisuuksissa ja lavalta laivalle reissuissa. Mutta muutos menee pahempaan.... työttömyys ja rahaongelmat kasvaa ja lippujen hinnat nousee kaiken aikaa. Tuntuu että lavojen vetäjillä on lähes kilpailu, että kuka uskaltaa nostaa korkeimmalle lippujen hinnat. No nostakoot vaan mutta turha itkeä sitten, että porukkaa ei käy tai sitten tästä alkaa tulla eliittiharrastus johon kohta harvoilla on varaa.

Ja kyllä, tiedän että moni taho todennäköisesti nyt vetää herneet tästäkin avautumisesta mutta olen aina sanonut suoraan mielipiteeni ja teen sen senkin uhalla että saan vihat niskaani.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu