TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Veinin myllyn tansseja ja Männistöä (Andreas pks 2014-08-15 16:41)

Veinin myllyn tansseja ja Männistöä

Andreas pks
2014-08-15 16:41

Etelään tultuani on ollut hieman harvahkoa tuo tanssimaailma kohdallani kun on pitänyt vetää henkeä mökki-betonityön jäljiltä.

On tullut käydyksi 4.8-14 Veinin Myllyllä avolavalla tanssimassa Balladiumin tahtiin. N. puolesta välistä iltaa tuli naislaulaja Koso laulamaan mukaan iltaan joka jatkuikin n. 21 seutuun asti.
Paikka on siitä ihmeellinen, ettei pieni sadekuuro juuri yllä lavalle asti ylläolevan puiden lehvistön takia. Lavahan ei ole kovin häävissä kunnossa koska epätasaisia levyjen reunuksia on pitkin lavaa ja niiden kanssa saa olla tarkkana.
Välillä tuli käydyksi kahvilassa virkistäytymässä kahvilla ja leivonnaisella.
Toisella tauolla tuli jutelluksi tutun seuran harvoin nähdyn pariskunnan kanssa.

Seuraavan kerran edelleen `ilmaiset` tanssit olivat Veinin Myllyllä ma. 11.8-14.
Pentti Lehikoinen oli laulamassa ja juontamassa yhdessä soittimen sisältämän "ison orkesterin" kanssa ja huolehtimassa monenlaisesta tanssimusiikista.
Kahvinpuruja oli runsaasti lavalla varmaan likasteena. Itsellä oli keveät lenkkikengät jalassa joten luisto oli sen mukaista.
Oli kiva tanssia pitkästä aikaa lavatansseja.
Puolessa välissä oli taukoa ja se meni kahvilan leivonnaisia ja kahvia nauttiessamme. Loppuvalssien aikana alkoi hieman enemmän satamaan, muttei sekään haitannut lavalle asti menoa. Ihan mukavaa oli.

Eilen olin Männistössä Buggin ja Bluesin opetuksessa. Buggin opetuksessa tuli lopuosalla mukavasti muutamat `nuotit`liikkuvan Buggin opetusta, jota itse en juuri ole sanottavammin opetellut.

Bluesissa tuli useammanlaisia kuvioita. Myös oikean ja vasemman käännöksen opit jäivät päähän ja haltuun ainakin vielä eilen ellei nyt kait epävakaisemman sään kesäsateet huuhtele niitä mielestä pois.

Männistön upeaan jokisuvantomaisemaan oli nyt ilmeisesti juhannusjuhliin saatu uusittua upea ja tasainen, liukas vesivaneri-ulkolava ja jotain kaksipuolista katosta perälle.

https://www.youtube.com/watch?v=xT_msW0HvYM

Tuota kappaletta voisi hyvin tanssia joko Bluesina tai hitaana Buggina ;)

En ole seurannut juurikaan EM-urheilukilpailuja tässä aiemmin, mutta tänään katsoin 50 km:n kävelyn. Mukavasti sattui tulemaan uusi MM-ennätys siinä lajissa 3.32 ja osia. Voittaja taisteli jäähdytysten, sienien ja juomien avulla hyväkuntoisena innoissaan maaliin. Helpompaa kuin Konosella aikoinaan nesteytys. Jotkut olivat maalin jälkeen pahasti pihalla ja osa vietiin pyörätuolissa pois tai elpuyivät ja virvoiteltiin maassa.
Hurja laji. Parempi vaan pysyä 3 tunnin tanssiopetuksissa tai 3-4,5 tunnin lavatansseissa.
Hyvä päivä tähän saakkaa tänään suomalaisille.
Mikäs se Erikssonnin neitonen oikein on 3000 esteissä? kaikki sujui kuin leikiten. Olisihan se kivaa jos siinä lajissa tulisi Suomelle menestystä pitkästä aikaa su. loppukilpailussa.

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: Veinin Mylly, Männistö, bugg, blues

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu