TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Blues ja dirty fox - Niistäkö muiden lajien lisäksi tanssilavojen pelastus (Päivi 2014-08-04 15:23)

Matalampi kynnys

Törmäilijä
2014-08-06 9:27

olisi hyvä, jos tarjolla olisi myös matalamman kynnyksen paritanssipaikkoja, joissa soisi nuorekkaampi musiikki, jotta myös he, joilla ei ole kiinnostusta opetella sen seitsemää sorttia tanssia, voisivat harrastaa parin kanssa tanssimista.

Näin minäkin olen ajatellut. Ensisijainen ratkaisu pitäisi olla että sitä "sanomaa" pitäisi muistaa aina pitää esillä, että nykyisiinkin tansseihin voi tulla matalan kynnyksen yli osaamatta mitään.

Scene, jossa kurssittautuneet "dirtyfoksarit" tukkivat lavan etenevämmin tanssivilta on sitten jo ihan eri näköinen. Joku parempi tapa pitäisi olla kynnyksen madaltamiseen.

Yksi "ratkaisu" (tilanne mihin voitaisiin ajautua) olisi se, että järjestettäisiin erikseen ruotsalaistyyppisiä ja suomalaistyyppisiä tansseja. Samanaikaisestti samassa paikassa ei varmaan mahdu toimimaan - ei ajan eikä tilan suhteen. Tietysti nimitykset kehittyisivät paremmiksi, ei kuitenkaan "vanhojen" ja "nuorten" tansseiksi. Käsite modernikin on huono, koska esim. toimineet nuorekkaat crossover bileet eivät suinkaan ole matalan kynnyksen (eikä pelkästään nuorten) tansseja.

Minusta ravintolatanssit ovat aina olleet matalan kynnyksen tansseja, jossa hyvin usein tanssitaan juuri "dirtymäisesti" mm. siitä syystä, että muuta ei mahdu, mutta ehkä kaikki eivät osaa hakeutua sinne.

Pavi -tyyppiset ratkaisut, joissa eri tiloihin pikku hiljaa ajautuu määrätyntyyppisesti tanssivat olisi myös mahdollinen ratkaisu. (pääasiassa) Nuoret tanssisivat ruotsalaistyyppisesti omassa tilassaan ja ne (ilmeisen monet) nuoret tytöt ja pojat, jotka kuitenkin haluavat tanssia perinteisesti, vosivat tulla sinne "vanhempien" puolelle. Meidän vanhojen setienkin olisi helppo toimia. (hetkinen..."dirty old men"? )

PS. tuo käsite "nuorekkaampi musiikki" on tavallaan selvä, mutta ilostuttaa miten kakskymppiset nuoret boogaavat innoissaan viime vuosituhannen 50-luvun rockin tahdissa. Kyllä lavoilla saisi soittaa muutenkin joskus nuorekkaampaa, mutta toisaalta nminusta tanssimista harrastavat nuoret näyttävät vanhempaakin musiikkia hyvin diggaavan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu