TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tahdikkaasti (Ytp 2014-07-28 11:11)

Teknistieetellisestä ymmärtämisestä

Törmäilijä
2014-08-04 8:06

Ollaanpas täällä ahkeroitu ja pahoittelen jos olen loukannut Tahdikasta!

Jos kirjoittaisin: "En lukeudu Michelin tähtiravintoloiden ihailijoihin. Mielestäni hyvistä raaka-aineista tehty ruoka on hyvää", uskon, että suurin osa tulkitsee mielipiteekseni, että Michelin ravintoloissa ei käytetä hyviä raaka-aineita.

Jos kirjoitan: "En ihaile tamperelaisia. Mielestäni joviaalait ihmiset ovat mukavia", tulkitaan, että mielestäni tamperelaiset eivät ole joviaaleja.

Voin kirjoittaa tällaisia vahingossa näin tarkoittamatta tai tahallaan ansoja viritellen ja valmistautuen vastaamaan närkästyneenä, että "En ole väittänytkään, että tamperelaiset eivät ole joviaaleja.

Sama logiikka tuossa:

en oikein lukeudu teknisen osaamisen ihailijoihin. Omasta mielestäni tanssi on miellyttävintä luonnollisesti musikaalisen naisen kanssa. ja

En ole missään vaiheessa sanonut, että luonnollinen musikaalisuus tai teknillistieteellinen kurssitus olisivat toisiltaan pois tai toistensa vastakohtia

eli tarkkuutta kirjoittamiseen ja myös tietysti tulkintaan, joka minun tapauksessa huomioi myös aikaisemmat kirjoituksesi.

Väitän, että porukka, johon keskustelussa viittaat käsittellä teknistieteellinen tanssikerma on tanssilavojen parhaimpia musikaalisesti lahjakkaita tunteellisia tulkitsijoita. Ainakin omassa tapauksessani tekniikan osaamisen lisääntyminen on vapauttanut ja tuonut mukanaan kykyä tulkita, tunteilla ja nauttia - ja aivan erityisesti nauttia siitä, että näkee daamin nauttivan!. En siis kuulu vielä mihinkään tanssikermaan, mutta tanssifiilistelykyvyn lisääntyminen motivoi opettelemaan lisää tanssitekniikkaa. Erityisen hyvältä tuntuu silloin, kun tekniikka on jossain tanssilajissa jo niin hallussa, että se tulee selkäytimestä eikä sitä tarvitse lavalla tanssiessa enää ajatella. Sellaisen osaamisen ylläpito vaatii jonkinlaista systemaattista treenaamista. Musiikissa tunnepohjaisesti sisällä olen ollut jo ennen tanssiharrastustakin koko elämäni ajan.

Vaikkapa fuskussa; ei ole mitään kuviosarjoja tai muita etukäteen päätettyjä maneereja, tanssi etenee milloin mihinkin, musiikki vie ...ei se varmaan tanssipuritanistien mielestä ole silloin enää fuskua lainkaan

Kiitos täsmennyksestä! Noin ennakoinkin. (ei kovin tärkeää, mutta miksi kutsua sitä fuskuksi?)

Koskien triolikappaleita. Eikö niitä tanssita yleisesti slowfoksina tai night club two steppinä. Bluesiin en ole tanssina perehtynyt.

Todetaan taas, että kukin saa tietysti tanssia miten haluaa, kunhan ei mennä dirtyfoksin puolelle :)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu