TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mukavata Käenkoskella (Leevi 2014-07-28 2:13)

Tahdikkaasti, musiikissa

Tahdikas
2014-08-02 11:10

On todella miellyttävää tanssia kanssa naisen, joka on luonnollisesti musikaalinen. Ymmärtää musiikin syvimmän olemuksen ja pääsee musiikkiin sisälle. Varsin todennäköisesti osaa myös laulaa sekä soittaa joitakin instrumentteja.

Silloin myös tanssi on äärimmäisen luonnollista ja miellyttävää. Kummallakaan ei ole selkeää vientiroolia, koska musiikki vie ja asioita vain tapahtuu itsekseen yhdessä ja yhteisymmärryksessä ilman että sitä tarvitsee tietoisesti ajatella.

Luonnollisella musikaalisuudella en tarkoita suinkaan sibeliusakatemioista tai tanssikursseilta hankittua tieteellistä osaamista vaan sellaista ominaisuutta, joka asuu ihmisessä ihan luonnostaan. Todennäköisesti varsin monessa meistä, kunhan vain malttaa tutustua itseensä ja päästä sen tunteen vapaaksi valloilleen.

Luonnollisesti musikaalisen ihmisen kanssa tanssi on taivaallista, tie tanssitaivaaseen on auki. Tanssitaidollisesti täällä luokitellaan ihmisiä tekniseen tanssikermaan ja huonompiin tanssijoihin, en oikein lukeudu teknisen osaamisen ihailijoihin. Omasta mielestäni tanssi on miellyttävintä luonnollisesti musikaalisen naisen kanssa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu