TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Etelän 2:n tanssiseuran bussimatka Särkälle 28.5.2014, Finlanders ja Ratto-band (Andreas pks 2014-06-07 17:10)

Etelän 2:n tanssiseuran bussimatka Särkälle 28.5.2014, Finlanders ja Ratto-band

Andreas pks
2014-06-07 17:10

Tanssiseuran osamaksun muodostaessa houkuttelevan hinnan bussimatkalle Särkän tansseihin sopi se itselleni ja n. sadalle muulle seurojemme tanssinharrastajalle.
Matkaan lähti siis keskiviikkona klo. 17.30 Keravan VR-asemalta kaksi isoa bussia mukanaan Taitokolmion ja Hymyhuulen tanssiseurojen innokasta tanssin harrastajaa.
Toinen bussi kävi koukkaamassa Järvenpäästä seuralaisia mukaan ja toinen vasta Hyvinkäältä.
Etukäteistietona oli tieto, että Hyvinkäältä lähtee vielä lisäksi pikkubussi samaan paikkaan.

Bussimme nouti Hyvinkäältä enimmäkseen Hymyhuulen seuralaisia harmillisesti siellä satamisen keskeltä mukaan.
Bussimatka meni mukavasti porukoiden jutellessa keskenään ja kuka mitenkin kulutti aikaansa.
Välillä pysähdyttiin tarpeelliselle muistaakseni Tuuliharjan levähdyspaikalle pienelle tauolle.
Matka jatkui sitten Punkalaidunta kohti missä Särkän lavatanssipaikka on.

Perillä oli pieni kävelymatka niemenharjannetta pitkin tanssilavalle, joka oli niemen päässä kauniilla järvimaisema paikalla. Tanssilavarakennuksen seinäkannatintolpat olivat suunnilleen molemmin puolin aivan veden rajassa.
Niemen kärkeä oli jäljellä järvellepäin vain muutamia metrejä ja siinä maalla pienellä alalla lepäili mukavasti soutuvene kuin odottaen tanssimaan tulleiden paluuta :)
Kahvila ja WC oli ennen lavaa sekä narikka sisällä vas. perällä tupaten täytenä sille väkimäärälle.
Siitä vaatteiden jätön ja kenkien laiton jälkeen tähyily tanssilavalle ja huh! olipa sinne tullut muitakin tanssijoita melkoinen joukko.
Yleisilmeenä oli nuorten suuri määrä normaaleihin etelän lavoihin verrattuna, kiva juttu.
Nuoret kaikki näkyivät tanssivan yleensä hyvin.
Tanssilava oli kyllä tupaten täynnä väkeä n. 400 m2 suuruisena ja myöhemmin kahvilassa kuulin, että väkeä oli n. 1000 henkeä. Ruusulinnakin yli 800 m2 tanssilattiallaan tuolla väkimäärällä tuntuu yleensä ruuhkaiselta saati tämä paikka nyt.
Finlanders siinä soitteli tanssimusiikia ja siinä ahtaudessa vaan piti sopeutua tanssimaan parhaimpansa mukaan joskin jotkut huolimattomaton leveästi aiheuttaen kolhuja toisille tanssijoille.
Tanssilavalla oli varsin lämmintä ja välillä oli yritystä käydä tanssimassa kiinteässä otteessa lavan toisen pienen lattian puolella, muttei ollut oikein mukavaa erilaisten "lengertelijöiden" tanssiessa arvaamattomasti eilen mietittyjä kuvioitaan toisista ja siitä ruuhkasta välittämättä.
Eipä tuo paluu isolle lattialle tuonut suurta lohtua kun joutui tanssimaan KIV-tyyliä lyhyin askelin harvoin kääntyillen enimmäkseen niin täyttä lattialla oli.
Tanssiminen tuntui usein bing bongilta kun vähän joka suunnalta tuli tuuppimista melkein koko illan kiinteässä otteessa tanssien.

Ratto-band soitteli yleensä nopeita kappaleita ja välillä vähämakuisia hieman hitaampia kiinteästi tanssittavina.
Kyllähän tuo juuri meni kun Finlanders kuitenkin soitti hieman monipuolisempaa musiikkia. Salsahtavaa musiikkiakin oli kiva harjoitella.
Koko oikean seinän mitan oli naisia odottamassa aina tanssiin hakua ja nuoremmat oikean seinän lopussa orkesterilavaan asti ja ylikin.
Muistaakseni koko lavaa kiersi aina seinän puolella tuolirivistö.

Välillä siitä varsin lämpimästä ilmanalasta piti mennä tankkaukseen ja jäähdyttelyyn ulkokahvilaan. Sisällä oli vain juomia myynnisä pöytien äärelle.
Tanssipaikka tarjosi meidän porukalle kahvit ja korpun lisukkeena, kiitokset. Itse ostimme vielä lisäkahvileipäsyötävää ja "vesi kävi kauppaksi" päälle. Liekkö nuo molemmat orkesterit vetäneet paikalle niin paljon väkeä ja etenkin nuoria mene tiedä.

Klo. 00.30 oli sovittu lähtö busseja kohti ja hyvissä ajoin narikasta varusteet hakien näin tehtiin.
Eri bussi lähti klo. 00.45 sitten kohti Keravaa ja lopuksi Järvenpäätä. Toinen bussi meni Suoraan Hyvinkäälle. Tässä vaihdoissa piti huolehtia omista kamppeistaan, repuista, takeista ym., että ne tulivat oikeaan bussiin ja oikeaan paluupaikkaan.
Järjestely johtui toisen bussin lähdöstä Hyvinkäältä heti Oulun matkalle.
Paluu tapahtui suoraan Tampereen moottoritietä pitkin Hki:ä kohti kun sille ensin päästiin.
Alkuun väki oli vielä virkeänä ja jutteli illasta keskenään tai piti "torikokousta" seuran yleisistä asioista tai tulevaisuuden suunnitelmista.
Vähitellen kaikki rauhoittuivat paikoilleen ja väsymys hiipi jo tanssijan "roppaan".
Kellon näyttäessä 02.22 Hyvinkään kohdalla bussissa oli jo aivan hiljaista. Kaikki suunnilleen ilmeisesti torkkuivat. Jonkun huolto-aseman mittari näytti +7 C-astetta ja bussin lasinpyyhkimet verkkaisesti pyyhkäisivät väliin tuulilasin puhtaaksi tihkukytkimellä.
Perillä Keravalla oltiin klo 02.55 ja osa jatkoi siitä vielä Järvenpäähän samalla kyytillä.

Ihan mukava bussitanssireissu Särkälle muuten, mutta liian ruuhkainen tanssilava koko illan himmensi hieman muuten niin mukavaa matkaa sinne.
Vähemmän väen iltana Särkällä on aivan loistokkaat olosuhteet lavatanssimiseen Suomen suvessa.

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: särkkä, Finlanders, RattoBand, Taitokolmio, Hymyhuulet

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu