TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Pukeutuminen Lavatansseihin (Andreas pks 2014-03-31 15:30)

Pukeutuminen Lavatansseihin

Andreas pks
2014-03-31 15:30

Andreas pks : ...Pikkutakkimiehiä tai villapaitamiehiä ja käsilaukkutätejä oli tiiviisti pääparketin alueella ruuhka-ajan.

Tahdikas : Onpa sulla ylimielinen asenne, ihan kuin tanssiminen olisi pukeutumisesta kiinni :(

Mikäli harrastaa Lavatanssia kohtuullisen usein niin tietää kokemuksesta miten itsensä kannattaa pukea siellä pärjäämiseen esim. 3-4 tuntiin aktiivisesti tanssien.
Varmaankin aika moni käy välillä kahvilassa, autolla tai jotkut omilla eväillä tanssien kestäessä. Suositeltavaa lienee n. 2 tunnin välein nauttia jotain välipalaa tansseissakin (luulisin).

Esim. miehen pikkutakilla ja villapuserolla lienee hankalaa tanssia noita monia tunteja tiiviisti melkein joka kappaletta tanssien. Kuvittelisin, että pikkutakki hikoontuu kosteaksi melko nopeasti eri tanssilajien tanssin tiimellyksessä.
En usko kenelläkään usein tanssivalla olevan varapikkutakkia (-eja) kuiviin vaihtamiseen. Mitenhän tuo pikkutakkien pesukin onnistuisi usein (lompsa tanssijalla :). Välillä kun joku paljon lavalla tanssiva sattuu hipaisemaan täysin märällä käsivarrella omaan paljaaseen käsivarteen niin sitä kyllä heti pitää pyyhkiä kuivaksi, (jotenkin epämiellyttävää).
Naisilla voi olla jotain kokemusta myös mm. Tangon tullen kun ohkaseen leninkiin ("ui liiveihin kiinni) kavaljeeri litistäen rintamuksensa kiinni litimärällä vaikka urheilupaidalla.

Tanssimisen jaksamiseen illan mittaan ja eri ihmisten hikoontumisen erilaisuutta voi säädellä olosuhteiden mukaan tanssimäärällään ja tanssikappaleiden sopivuuteen, omaan kuntoon ja eri olosuhteet huomioiden.
Usein tansseissa käyvä osaa kokemuksesta sovittaa noita asiota itselleen sopivaksi, että "pysyy hyvin elossa koko illan".

Mikäli käy kerran kesässä tai vain silloin tällöin tanssimassa niin noita pukeutumisvaikeuksia voi silloin olla.
Miehethän voivat helposti viedä villapaidan, pikkutakin ja kravatinkin narikkaan, joskin yleensä pitkähihainen paita on vielä kiusana etenkin trooppisena iltana kesälavalla. Lyhythihaisella paidalla tanssiminen on useimmiten varsin mukavaa.

Naisten käsilaukku voi lavatansseissa mielestäni ilmentää kantajansa harvoja tanssikertoja.
Kiinteässä otteessa käsilaukku selän puolelle käännettynä ei niin haittaa tanssia vain niissä tanssitavoissa.
Heti kun mennään tanssimaan ns. kädenalitansseja irtiotteessa käsilaukku viistää kuin giljotiini pariin päin pyörähdyksissä (ellei ole tiiviinä selän puolella). Kädenalitansseissa ei siten oikein pysty rannepörssiä tms. isompaa laukkua menestyksellä pitämään tanssiessa.

Lavatansseihin kannattaa itsekunkin siis pukeutua tilaisuuteen ja tanssimiseen sopiviin varusteisiin olosuhteet huomioden.

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: Tanssivarusteet, lavatanssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu