TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssinopetusta *tuubissa*, Salsaa (Mono 2014-01-28 14:15)

Voima / määrätietoisuus ...

Jami
2014-02-04 19:21

Perusaskelta kädenalitansseissa opetetaan yleensä vaan pieni hetki, pääasiassa oppilaiden tahdosta. Siinä askelien lisäksi pitää opettaa vienti ja myös käsien vasteet. Perusaskeleessa ollaan yleensä kahden käden otteessa. Se on vaan yksi vientiote ja vaste.

Kun jatketaan uusiin kuvioihin, ei ollakaan enää samassa otteessa ja vasteessa, vaan ollaan ehkä toinen käsi irrotettuna ja ohjaus tulee kädestä ohjauksen lisäksi esim. seuraajan kylkeen. Sen lisäksi on tehty jo edellisillä iskuilla valmistelevia vientejä tulevaan kuvioon. Jos opetetaan vaan askelia ja unohdetaan vienti ja vasteet ei hyvää seuraa. Siinä niitä daamien sorminiveliä paukkuu, kun ei osata irrottaa otetta. Ja voihan se olla myös nainen, joka pitää herran sormista tiukasi kiinni.

Jos pari ei ole päässyt musiikin rytmiin tai parilla ei ole yhteistä rytmiä niin ei viennistä eikä vasteistakaan voi olla tietoa kun liikutaan eri tahtiin tai eri suuntiin. Joten perusaskelta olisi hyvä jauhaa niin kauan kunnes rytmi, vienti ja vaste onnistuvat.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu