TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Viimeinen tähti-ilta. Tanhuhovi 30.11.2013 (Humutyttö 2013-12-01 17:17)

Syke, viimeinen tähti-ilta Tanhuhovissa 30.11.2013

Andreas pks
2013-12-02 0:52

"Yleisön pyynnöstä" voitte Sykkeen pojat tulla takaisin milloin vain teille sopii.

Voisin sanoa, että tämän luotto-orkesterin Sykkeen kohdalla hyvin moni sanoo ja toivoo näin.

Olinhan siellä itsekin todistamassa tätä historiallista hetkeä tosi haikella mielellä.
Siinä 19.10 parkkipaikka oli jo kansoitettu aivan normaalin Tanhuhovin automäärän verran. Lähtiessämme näki, että parkkipaikan kenttä oli ollut ääriään myöten täynnä, bussikin aivan äärimmäisessä reunassa oikealla.
Lippuluukulle oli aivan ulos asti jonoa, joka meni eteepäin reippaasti ja sujuvasti kahdella kassalla.
Siinä kohtaa Suselin tanssijäsenseurakortilla sai 1 euron alennusta eli narikan ilmaiseksi ja taas se lämmitti sydäntä lipun ollessa sitten yhteensä 15 ¤
Menot olivat jo täydessä tohinassa menossa Sykkeen soittaessa lavalla.
Aluksi fanittajia lavan reunalla ei ollut kovinkaan paljoa, mutta hieman myöhemmin jo 4 metrin syvyydeltä tanssilattiallepäin aina heidän esiintyessään orkesterilavalla.
Ekalta setiltä jäi mieleen mukavat cha chaat "Kenties, kenties".
Setin lopussa lavalle kutsuttiin alkuperäisestä koostumuksesta Veijo Heinonen kosketinsoittimiin. Hän pahoitteli, ettei ole soittanut näillä uusilla soittimilla vuosiin, mutta sen minkä osaan arvioda niin hyvin meni. Hänen sanottiin useaan otteeseen sanoittaneen ja säveltäneen orkesterin soittamia kappaleita orkesterille.

Väkeä oli normaalia Tanhuhovikävijämäärää paljon enemmän, naistenkin rivi oli pituudeltaan kaksinkertainen. Tekisi mieli sanoa, että siellä oli melkein kaikki seudun aktiivitanssijat.
No kait siellä Ruusulinnassakin oli sitten loput Taavitsaista tanssimassa.

Voisi sanoa, että ilta oli jollain tapaa harras olihan kyseessä luotto-orkesteri Sykkeen viimeinen esiintymnen toistaiseksi.
Orkesterinkin sanottiin olevan hieman jännittynyt ja hermostunut tästä historiallisesta harvinaisesta hetkestä ja se oli aivan ymmärrettävää.

Kappaleista muistuu mieleen aika monia Bugg , Fusku, Valssi, Hidas valssi, Humppa, Foksi, cha cha, omia trioleja, harvoja Tangoja ja Rumbasta muistan vain [Beesa me Muutson]. Buggeista Tuulensuojaan, trioleista Sinulle rakkain, Joutselaulu ja paljon muitakin kappaleita tietenkin 19.00-00.35 välillä.

Toisena orkesterina esiintyi aivan tosi selkeärytmistä hyvää tanssimusiikkia soittava 4 hengen kokoonpano. Kun ei ollut tuttu niin nimi ei nyt jäänyt mieleen, mutta mikäli löytyy niin kannattaa pistää hyvänä mieleen toisillekin kerroille.

Kahvilassa siellä ollessa oli koko ajan pitkä jono, joka siinä eteni sujuvasti. Kahvi ja pulla maksoi vain yhdeltä 4 ¤. Ilmaista vettä on siellä aina saatavilla mukavasti sivupöydältä.

Tanssilattiahan Tanhuhovissa on mitä mainioin koivuparkettitanssilattia ja se on itselleni aina sopivan pitävä ja liukas eli kohdillaan.
Tuon poikkeuksellisen suuren tanssijoiden määrän vuoksi tuli jalkoihin monia kipeitä osumia. Eteneminen oli hieman kuristunutta fanien kohdalla Sykkeen esiintyessä. Fanit elivät orkesterin mukana mukavasti.
Tanssimusiikkikappaleita molemmilta orkestereilta oli miellyttävää tanssia. Ilta oli tosi mukava kohtuullisesti vaihtelevan tanssimusiikin mukaan tanssia.
Sykkeen pojat saivat pariinkin otteeseen kukin ruusut orkesterilavalla ja hyvät halaukset.

00.20 jälkeen piti tulla vain pari kappaletta enää, mutta toisen ylimääräisen parin jälkeen fanien puolesta piti eräs heistä puheen ja luovutti tumman pullon miestä väkevämpää kun jaksoivat kuunnella sen. Toisena ylimääräisenä hän toivoi orkesterin soittavan Vesan säv. Tulijärvi, mutta tuo voi olla jotenkin väärin kun pääsylippuun kirjoittamastani tekstistä pimeässä ilman rillejä ei saa nyt enää oikein selvää. Voi korjata Olikohan se Tulimeri.

Sitten oli edessä toisen orkesterin esiintymisvuoro ja Sykkeen aikakausi siirtyi historiaan tällä erää. Toivottavasti nämä ammattimiehet saavat vedettyään henkeä jonkun aikaa uutta puhtia palata tanssikentälle vielä joskus tuonnempana.

Aika iso joukko tanssiväkeä lähti Sykkeen lopetuksen myötä kotimatkalle arvatenkin mitä parhaimmalla mielellä. Hyinen ilma ulkona jo odottikin, onneksi ei satanut lunta, eikä tiekään ollut juuri jäässä.

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: syke, Tanhuhovi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu