TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssii Tähtien Kanssa (Stefanus 2013-09-30 15:01)

Tasot 1,2,3 ja tasot 3,2,1

Törmäilijä
2013-10-30 16:45

Jostain syystä tanssin opetuksessa lähtökohta ja tavoite on ykköstason teknisessä toiminnassa, mikä ilmenee muun muassa kuviokeskeisyytenä

Ymmärtääkseni Kaminiitton ajatus tasoista 1,2 ja 3 perustuu siihen, että kun ollaan ensin riittävän hyviä tasolla 1 voidaan siirtyä tasolle 2 jne. Jotta tasolla 3 voidaan vähän sekoittaa käsitteet viejä ja seuraaja, pitää osata jo aika paljon.

Ilmeisesti Sinä (Tahdikas) näet asian toisin päin, eli tasolla 3 voidaan aloittaa suoraan vaikka ei ole kursseilla tanssimista opeteltukaan.

Toivottavasti nyt en tulkitse kirjoittajia väärin.

Jollain tavalla osaan mielessäni kuvitella minkälaista voisi olla tuon ensimmäisen vaihtoehdon kolmostasolla esim. fuskun, BW:n, buggin ja miksei hidasvalssin ja rumbankin tanssiminen, mutta mitä se voi olla tuon jälkimmäisen vaihtoehdon kolmostasolla? Jollain tavalla homman täytyisi kai irtautua noista tanssilajikäsitteistä. Täydellistä improvisointia?

Henkilö A opettelee soittamaan pianoa, jotta osaisi soittaa biisejä nuoteista ja jossain aika kehittyneessä vaiheessa jopa improvisoimaan jazzin perussäännöillä (seiskasoinnut jne) ja henkilö B haluaa heti lähteä improvisoimaan ja tuottamaan jotain ääniä esim. kattilan kansilla :)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu