TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Hidas Boogie Woogie ja West Coast Swing (Törmäilijä 2013-08-02 11:59)

Hidas Boogie Woogie ja West Coast Swing

Ville-v
2013-08-06 20:46

Kyse on ensisijaisesti tyylierosta. Työntöön saadaan voimaa nojaamalla painopisteen etupuolelle, baunssi ei vaikuta siihen. Kun kolmonen otetaan taakse ja ylävartalo pidetään paikallaan, viejä saa itsensä nopeasti epätasapainoon. Nelosella nainen lähtee taaksepäin, jolloin viejä ottaa etuaskeleen korjatakseen tasapainon.

Suomessa, toisin kuin esim. Ranskassa, opetetaan boogie woogieta, jossa sugar pushissa riittää hyvin esimerkiksi puolen metrin etäisyys parien välillä. Sen sijaan west coast swingissä kuviossa pyritään ylävartalosta mahdollisimman lähelle paria, siten että päät pitää kääntää sivuun jotta ne eivät kolahtaisi yhteen.

West coast swingin kuviota vastaavaa askellusta, jossa kolmonen on taakse ja nelonen eteen käytetään yleisesti kilpailuissa, sekä hitaaseen että nopeaan musiikkiin. Alla olevilla videoilla on esimerkit. Boogie woogien ja west coast swingin erona on, että boogie woogien triple stepit liikkuvat usein huomattavasti sivusuunnassa. Boogie woogiessa myös askelten pituus eteen-taakse-suunnassa on huomattavasti pienempi.

Hidas boogie woogie: http://www.youtube.com/watch?v=K3SgFbMe4Rk

Nopea boogie woogie: http://www.youtube.com/watch?v=J9vjlBq_yUQ

West coast swing -video, jossa näkyy hyvin tuo askelten pituus: http://www.youtube.com/watch?v=aMf4dhAv5Ho

PS. Muistaakseni askelten pituus on kerrottu perusteluksi sille, miksi viejä ottaa tässä kuviossa kolmosen taakse: Nainen ottaa kolmosella niin pitkän etuaskeleen, että jalat osuisivat muuten yhteen. Tuolta viimeiseltä videolta löytyy esimerkkikin asiasta.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu