TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Hidas Boogie Woogie ja West Coast Swing (Törmäilijä 2013-08-02 11:59)

Hidas Boogie Woogie ja West Coast Swing

Ville-v
2013-08-02 15:18

Suomessa west coast swingin opetuksessa kuvioiden nimet ovat englanniksi ja boogie woogien suomeksi. Lisäksi tanssityylit eroavat erilaisilla kuviovalinnoilla. West coast swingissä naisille opetetaan paljon tapoja sabotoida miehen vientiä (esim. http://www.youtube.com/watch?v=98eRoOcG7jc), mitä voi käyttää musiikintulkintakeinona tai ihan perustanssissa. Boogie woogiessakin näitä opetetaan jonkin verran, mutta niiden käyttö on vähäistä.

West coast swingissä askelta rullataan päkiältä kannalle, kun taas hitaan boogien askellus on miehellä tasainen eli koko jalkapohja menee kerralla maahan. En muista millaista tanssiasentoa naiselle opetetaan hitaassa boogie woogiessa, mutta miehen tanssiasento on molemmissa tansseissa sama.

Joidenkin kuvioiden askellus poikkeaa. Esimerkiksi vastakkain / sugar push -kuviossa mies ottaa 3-askeleen taakse, mutta 4-askeleen eteen. Boogie woogiessa samassa kuviossa miehen askeleet tehdään melko paikallaan, ellei miehen tarvitse liikkua kakkosella eteenpäin tarvittavan vasteen aikaansaamiseksi. Hitaassa boogie woogiessa suurin liike tapahtuu yleensä 2, 4 ja 6 -askeleilla ja muut askeleet pidetään lyhyinä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu